Türkiye'de yağışlar arttı

/ Kaynak: AA
Türkiye'de yağışlar arttı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Türkiye'de bu yılki yağışlar geçen yıla göre yüzde 2 artmasına rağmen, içme suyu amaçlı barajlardaki doluluk oranı 2012'ye göre yüzde 0,5 azaldı.

Türkiye'de bu yılki yağışlar geçen yıla göre yüzde 2 artmasına rağmen, içme suyu amaçlı barajlardaki doluluk oranı 2012'ye göre yüzde 0,5 azaldı. nbsp;Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü verilerine göre, 11 Eylül tarihi itibarıyla Türkiye genelindeki yağışların ortalamasınad, uzun yıllar ortalamalarına göre yüzde 7,8, geçen yıla göre ise yüzde 2 artış meydana geldi. nbsp;İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa'daki içme suyu maksatlı barajlarının mevcut hacimleri, toplam aktif hacimlerinin altında kaldı. nbsp;İçme suyu amaçlı barajlarda, İstanbul'dakilerin 846, Ankara'dakilerin bin 566, İzmir'dekilerin 299 ve Bursa'dakilerin 65 hektometreküp toplam aktif hacmi bulunurken, bu yıl Ankara'da 483, İstanbul'da 456, İzmir'de 196 ve Bursa'da 40 hektometreküp aktif hacime ulaşıldı. nbsp;İçme suyu barajlarında geçen seneye göre yüzde 0,5 daha az su bulunurken, bu yıl doluluk oranı İstanbul'da yüzde 54, Ankara'da yüzde 31, İzmir'de yüzde 66, Bursa'da yüzde 62 oldu. İşletmede olan 85 enerji amaçlı barajda ise doluluk oranı yüzde 57,3 olurken, 204 sulama amaçlı barajda da doluluk oranı yüzde 57,2 civarında gerçekleşti. nbsp;Göllerin doluluk oranlarına bakıldığında da geçen yıla göre bu yıl Eğirdir, Hazar, Marmara, Uluabat, Manyas ve Ladik göllerindeki su seviyesinde yükselme, Eber, Çıldır, Burdur, Işıklı, Beyşehir ve İznik göllerinde ise azalma olduğu tespit edildi. nbsp;İşletmede olan 279 depolama tesisindeki baraj doluluk oranı da yüzde 55,8 civarına ulaştı.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...