Türkiye'de kaç tane cami var?

Türkiye'de kaç tane cami var?

GÜNDEM Haberleri

Türkiye'deki 85 bin 466 caminin sadece 7 bin 364'ünde engelli tuvaleti, 5 bin 377'sinde de engelli abdest alma yeri var.

MHP Ankara milletvekili Özcan Yeniçeri, TBMM Başkanlığı'na verdiği yazılı soru önergesinde Türkiye'de bulunan cami sayısı ile bu camilerde engelliler için yapılan düzenlemeleri sordu. Önergeyi cevaplayan Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan sorumlu Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Türkiye'de 85 bin 466 cami bulunduğunu belirterek, camilerde engelliler için düzenlemeler yapılmakla birlikte bunların yeterli olmadığı farkındalığı ile hareket ettiklerin söyledi. İşler, camilerde engelliler için yapılan düzenleme sayılarıyla ilgili de şu bilgileri verdi: "Türkiye'de bulunan camilerin sadece 7 bin 364'ünde engelli tuvaleti bulunuyor. Engelliler için abdest alma yeri bulunan cami sayısı 5 bin 377. Yine engelliler için cami dışı fiziki düzenleme yapılan cami sayısı 6 bin 300. Görme engelilere özel izli yol olan cami sayısı 370. 2 bin 612 camide engelliler için vakit levhası mevcut. İşitme engelliler için sesi yükselten sistem olan cami sayısı 440. Hutbe yazı projeksiyon sistemi olan cami sayısı bin 142. İşaret dili ile hutbe okunan cami sayısı 365." nbsp;Emrullah İşler, Diyanet İşleri Başkanlığı'nda engellilere yönelik oluşturulan web sayfasının tamamlanmak üzere olduğunu da açıkladı. İşler, "İşitme engelliler için dini kavramlar sözlüğü uygulaması yapıyoruz. Hutbelerin yer alacağı sayfada da 'dinimi dinliyorum' adlı bir uygulamayı görme engelliler için hazırlıyoruz" dedi. nbsp;
ŞÜKRAN KABAN/TÜRKİYE GAZETESİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...