Türkiye’de 16 Polis, 64 Albay 4.153 Paşa var!

Düzenleyen:
Türkiye’de 16 Polis, 64 Albay 4.153 Paşa var!

GÜNDEM Haberleri

Türkiye’de ‘Asker millet’ sözü, lafta değil özde de yaşanıyor. Çocuklarını, ellerine kına yakarak askere gönderen anneler, davul zurna eşliğinde düğüne gider gibi kışlaya koşan gençler...

Haber Merkezi ANKARA - Türk insanının vatan sevgisinden gelen bu hasleti, çocuklarına verdiği isimlerde de karşımıza çıkıyor. Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) verilerine göre çocuklarına asker, subay, polis ismini veren binlerce aile bulunuyor. Listede ilk sırasında “Paşa” ismi yer alıyor. Paşa isminde 4 bin 153 kişi bulunuyor. İkinci sırada bin 569 kişi ile ‘Asker’ ismi yer alıyor. 
‘Paşa’ ve ‘Asker’ isimlerini ise 488 kişi ile ‘Çavuş’ ismi izliyor. Çavuş ismi albay ve yarbay gibi üst rütbelerden daha fazla. Verilere göre 111 aile çocuklarına ‘Subay’ ismini verirken, bunu 85 kişi ile ‘Teğmen’,  64 kişi ile ‘Albay’, 22 kişi ile ‘Yarbay’, 16 kişi ile ‘Yüzbaşı’, 12 kişi ile ‘Onbaşı’ ve 6 kişi ile ‘Komando’ ismi takip ediyor.  Listede ‘Polis’ ismi de yer alıyor. TÜİK rakamlarına göre 16 aile çocuklarına ‘Polis’ ismini vermiş. Bunun ötesinde Türkiye’de daha çok askerlikle özdeşleyen ‘yiğit, kahraman’ gibi binlerce isim yer alıyor. Ordu sevgisi nesilden nesile aktarılarak gönüllere işleniyor.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...