Türkiye, terör örgütü DAEŞ'in Libya'daki terör eylemini nefretle kınadı

/ Kaynak: AA
Türkiye, terör örgütü DAEŞ'in Libya'daki terör eylemini nefretle kınadı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Türkiye, terör örgütü DAEŞ'in Etiyopyalı olduğu belirtilen kişileri Libya'da öldürmesini nefretle kınadı.

Dışişleri Bakanlığının yazılı açıklamasında, "DAEŞ'in Etiyopyalı olduğu belirtilen masum insanları hunharca katletmesini nefretle kınıyoruz" ifadesi kullanıldı. Yaşamını yitirenlerin ailelerine ve Etiyopya halkına başsağlığı dilenen açıklamada, "bu menfur terör eyleminin, Libya'daki otorite boşluğunun uzlaşıyla belirlenecek bir ulusal birlik hükümetiyle bir an önce doldurulmasının ehemmiyetini bir kez daha ortaya koyduğu" ifade edildi.
Açıklamada, Birleşmiş Milletler kolaylaştırıcılığında sürdürülen kapsayıcı diyalog sürecinin başarıya ulaşmasının, Libya'nın terörle etkin biçimde mücadele edebilmesi bakımından da büyük önem taşıdığı vurgulandı.
Terör örgütü DAEŞ, Libya'da Etiyopyalı olduklarını açıkladığı bir grup Hristiyan'ın infazına ait olduğu iddia edilen video görüntüsünü yayımlamıştı. Görüntüde DAEŞ üyesi bir kişi, Fizan ve Berka'da silahla infaz edilen Hristiyanların arkasında tüfeğiyle durarak "Müslümanların kanı döküldükçe size barış yok. Savaşımız hakla batıl, İslam'la küfür arasında" demişti.
Libya'da 12 Şubat 2015'te kaçırılan 21 Mısırlı Kıpti'nin DAEŞ militanları tarafından infaz edildiğine dair görüntüler de 16 Şubat'ta yayınlanmıştı.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...