Türkiye şehitlerini uğurluyor

Düzenleyen:
Türkiye şehitlerini uğurluyor

GÜNDEM Haberleri

Ankara, Diyarbakır ve Şırnak'ta üç günde 43 şehit verdik. Yüreklerin dağlanmadığı bölge kalmadı. Şehitlerin naaşları memleketin dört bir yanına gönderildi. Kızılay Merasim Sokak’ta can verenleri devlet uğurladı...

Türkiye, dün en acı günlerinden birini yaşadı. Önce Ankara, sonra Diyarbakır ve Şırnak. Acı haberler birbiri ardına geldi. 43 eve kor düştü. Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir, Erzincan, Adana, Osmaniye, Kütahya, Kayseri, Uşak, Balıkesir, Gaziantep, Van yüreği evlat acısı yaşayan illerden oldu. Ankara 10, Adana 4, Amasya 3, İzmir 2 şehit verdi. YPG'li teröristin bombalı katliam yaptığı Merasim sokak kurbanları için dün Ankara Kocatepe Camii'nde devlet töreni düzenlendi. Hava soğuk, ancak yürekler yangın yeriydi. Astsubaylar Ertan Akgül (39) ve İbrahim Baran (42) ile sivil memurlar Figen Gündüz (51), Sedat Durgun (45), Güner Altınok (51), Mustafa Haliloğlu(53), Meryem Yılmaztürk (40) ve Yıldız Demirtaş cenazeleri musalla taşlarında bir bir sıralandı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş ve Mehmet Şimşek, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bakanlar İsmet Yılmaz, Süleyman Soylu, Mahir Ünal, Cevdet Yılmaz, Akif Çağatay Kılıç, Veysel Eroğlu, bayrağa sarılı 9 tabutun önünde saf tuttu. Ankaralılar, kurbanları son yolculuklarında yalnız bırakmadı. Kocatepe Camii'nin avlusu namaz kılmak için gelenleri almadı. Ankaralı kurbanlar, Cebeci Askeri Şehitliğinde defnedildi. Savunma Bakanlığında sivil memur olarak çalışan Filiz Koçak (45) Ankara'nın Şereflikoçhisar; Deniz Astsubay Kıdemli Başçavuş Cüneyt Sertel Polatlı ilçelerinde toprağa verildi.
TABUTA DUVAK
Astsubay Uğur Fethi Özdemir Erzincan'da, sivil memur Muammer Kosacı (51) Eskişehir'de, sivil memur Ayşegül Pürnek Kayseri'de son yolculuğuna uğurlandı. Bekâr olan şehit Pürnek'in al bayrağa sarılı tabutuna duvak konuldu.
Hava Astsubay Üstçavuş Mehmet Koray, Pınar Bursa'nın Gemlik ilçesinde defnedildi. Şehidin annesi Ayten Pınar’ın "Oğlum ben bu bayrakları senin düğününde asacaktım. Çiçeğim benim" demesi yürekleri dağladı. Şehit Mehmet Koray Pınar’ın dayısı muhasebeci Aytekin Kaptan’ın (48) da 2011 yılındaki Ankara Kumrular Caddesi’nde meydana gelen bombalı terör saldırısında yaralandığı ortaya çıktı. Saldırının ardından Kaptan’ın bir bacağını kaybettiği, 2 kolunu kullanamaz hale geldiği ve vücudunun yüzünün yandığı belirlendi.
Ankara'da yaşanan terör saldırısında şehit olan Astsubay Mehmet Kutlu, memleketi Balıkesir'in Bandırma ilçesinde 25 bin kişinin katıldığı cenaze töreni ile son yolcuğuna uğurlandı. Sivil memur Fevziye Kayış (42) Çorum'da, Hava İstihkam Kıdemli Başçavuş Erkan Tümer(44) Uşak'ta, Hava Astsubay Başçavuş Mehmet Yener (38) Gaziantep'te defnedildi.
İzmir'de ise şehit vardı. Ankara'dan acı haberi gelen Astsubay Başçavuş Eren Ördek (35) ile Diyarbakır'da şehit düşen Astsubay Halit Zilani Çelik (35) İzmir'de defnedildi... Amasya'dan ise 3 asker şehit düştü. Ankara'da şehadet şerbetini içen Hava İstihbarat Astsubayı Recep Gülen ile Diyarbakır’daki patlamada şehit olan Er Recep Bodur ve Er Mustafa Bilgili şehzadeler şehrinde son yolculuğuna uğurlandı. Diyarbakır'da şehit düşen Jandarma Er Mustafa Nerkis Kütahya'nın Simav ilçesinde, Uzman Çavuş Burak Güneş İstanbul Pendik'te defnedildi.
İŞTE ANKARA ŞEHİTLERİ: 
Ertan Akgül, Mustafa Haliloğlu, Erkan Tümer, İbrahim Baran, Meryem Yılmaztürk, Uğur Fatih Özdemir, Fatma Berna Atmaca, Cumali Akman, Yıldız Demirtaş, Cüneyt Sertel, Mehmet Kutlu, Feyyaz İlhan, Mevlüt Öksüzoğlu, Mehmet Yener, Figen Gündüz, Filiz Koçak, Eren Ördek, Ayşegül Pürnek, Gülşen Yıldız, Mustafa Küçük, Sedat Durgun, Mehmet Koray Pınar, Güner Altınok, Özgür Orçun Munyas, Recep Gülen, Fevziye Kayış, Muammer Kosacı ve Ali Öztaş.

BAKAN’IN GÖZYAŞLARI

 

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde PKK'lıların karayoluna tuzakladıkları patlayıcıyı askeri midibüsün geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlatması sonucu şehit olan 6 askerin cenazeleri, Diyarbakır Asker Hastanesi'nde düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı. Şehitlerden ikisi Adanalıydı. Adana iki günde dört şehit haberiyle sarsıldı. Ankara'da er Ali Öztaş, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde jandarma erler Fatih Yeniay ile Kadir Görgülü'nün ardından Diyarbakır'ın Sur ilçesinden de Jandarma Uzman Çavuş Sercan Yılmaz'ın şehre acı haberi geldi. Ankara ve Lice kurbanları gözyaşları içinde defnedildi. Törene katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, şehit annesine sarılarak gözyaşı döktü. Ankara'da şehit düşen Hava Ulaştırma Er Ali Öztaş'ın annesi Miyeser Öztaş tabuta sarılıp, "Oğlum seni biz böyle mi gönderdik, seni param parça ettiler, kuzum yavrum" diye ağıt yakması herkesi ağlattı. Kadir Görgülü'nün ablaları, "Biz seni davul zurnayla gönderdik, böyle mi gelecektin" şeklinde feryat etti. Jandarma er Fatih Yeniay'ın annesi Fatma Yeniay da, Arapça, "Canlarım, kuzularım, aslanlarım" diyerek ağlayarak dua etti.

Türkiye şehitlerini uğurluyor

CENAZE NAMAZINI BABASI KILDIRDI

Diyarbakır’da askerî araca düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan Amasyalı Er Mustafa Bilgili’nin cenaze namazını imam olan babası Recep Bilgili kıldırdı. Helallik öncesi annesi Nurgül Bilgili ve ikizi Ramazan Bilgili şehidin yüzünü görmek istedi. Tabutun açıldığı sırada annesi ve şehidin ikizi fenalık geçirdi. 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...