Türkiye peş peşe sallandı, Naci Görür'den kritik uyarı geldi: İki şehre dikkat...

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Türkiye peş peşe sallandı, Naci Görür'den kritik uyarı geldi: İki şehre dikkat...

GÜNDEM Haberleri

Dün Konya ve Erzurum'da meydana gelen depremlerin ardından Prof. Dr. Naci Görür, dikkat çeken bir uyarıda bulundu. Görür, "Doğu Anadolu'da bu depremler beklenebilir. Aynı beklenti Adıyaman-Hakkari arasındaki bindirme zonu için de geçerli" dedi.

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremin ardından Türkiye, adeta deprem fırtınasına tutuldu. Ülkenin dört bir yanından sarsıntı haberleri peş peşe gelirken, dün meydana gelen depremler ise büyük korkuya neden oldu.

ERZURUM VE KONYA SALLANDI

Konya'nın Selçuklu ilçesinde AFAD verilerine göre dün saat 18.06'da 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 

Saat 21.37'de ise merkez üssü Erzurum'un Narman ilçesi olan 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Zeminden 9.56 kilometre derinlikte olan deprem, Erzurum ve ilçelerinden de hissedildi. Depremle birlikte endişelenen vatandaşlar evlerinden çıkarken, depremin herhangi bir can ve mal kaybına neden olmadığı öğrenildi.

NACİ GÖRÜR'DEN ADIYAMAN-HAKKARİ ARASINA UYARI

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür'den Konya ve Erzurum'da meydana gelen depreme ilişkin açıklama geldi.

Naci Görür, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Erzurum'da meydana gelen depreme ilişkin, "Pınaryolu- Narman/Erzurum'da 4.0 deprem. Horasan batısı Göle arasında uzanan sol yönlü doğrultu fayı üzerinde. 6 Şubat depremleri sonucu sıkışan Doğu Anadolu'da bu depremler beklenebilir. Aynı beklenti Adıyaman-Hakkari arasındaki bindirme zonu için de geçerli" uyarısında bulundu.

Görür, Konya’da 5 büyüklüğünde meydana gelen depremle ilgili ise, "Çandır-Selçuklu/Konya'da 5,1 deprem oldu. Deprem Konya-Çandır hattında, kesikli uzanan fay parçalar üzerinde" ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/nacigorur/status/1686485827008733184

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...