Türkiye-Mısır ilişkilerini böyle nitelendirdi: Birbirlerinden ayrı kalma lüksü yok

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Türkiye-Mısır ilişkilerini böyle nitelendirdi: Birbirlerinden ayrı kalma lüksü yok

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Ürdünlü mevkidaşı ile açıklama yapıyor. Dışişleri Bakanı Fidan: "Türkiye ve Mısır bölgelerinde güçlü iki kardeş ülkedir. Tarihi, coğrafi kültürel, stratejik ve inanç bağlarından dolayı bu iki ülkenin birbirlerinden ayrı kalma lüksü yoktur." dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Ürdünlü mevkidaşı ile basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Bakan Fidan, Türkiye ve Mısır arasındaki yeni döneme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Fidan'ın açıklamalarından satırbaşları:

"Stockholm'de Kur'an-ı Kerim'e yapılan aşağılık saldırıyı ve uyarılarımıza rağmen bu saldırıya göz yumulmasını bir kez daha kuvvetle kınıyoruz"

"Filistin’de yaşanan gelişmeleri yakından izliyoruz. Masum Filistinli kardeşlerimize yönelik baskınlar ve yerleşimcilerin saldırıları bir an evvel durmalıdır."

Türkiye-Mısır ilişkilerini böyle nitelendirdi: Birbirlerinden ayrı kalma lüksü yok

 "Türkiye ve Mısır bölgelerinde güçlü iki kardeş ülkedir. Tarihi, coğrafi kültürel, stratejik ve inanç bağlarından dolayı bu iki ülkenin birbirlerinden ayrı kalma lüksü yoktur."

"Stratejik ve güvenlik değerlendirmesi itibarıyla İsveç'in NATO'ya üyeliğinin bir yük mü yoksa fayda mı getireceği konusu artık daha çok tartışmaya açıktır"

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...