Türkiye, Kaymaz davasında mahkum oldu

Türkiye, Kaymaz davasında mahkum oldu

GÜNDEM Haberleri

AİHM, 12 yaşında sırtından aldığı 13 kurşunla öldürülen İlkokul 5. Sınıf öğrencisi Uğur Kaymaz davasında Türkiye'yi mahkum etti.

Uğur Kaymaz 2004 yılında Mardin'in Kızıltepe ilçesinde çıkan çatışmada babası Ahmet Kaymaz ile birlikte öldürülmüştü. nbsp;Türkiye'yi 'yaşam hakkını ihlal etmesi' nedeniyle mahkum eden AİHM, 70 bin euro maddi, 70 bin euro da manevi tazminat ile 3 bin euro da mahkeme masrafı ödenmesine hükmetti. Uğur Kaymaz'ın hayatını kaybettiği olay 21 Kasım 2004'te yaşandı. Olayın ardından yapılan açıklamada "çıkan çatışmada iki terörist öldürüldü" ifadesi kullanılmıştı. Olayla ilgili iddialar üzerine Mardin Emniyet Müdür Yardımcısı Kemal Dönmez ve dört özel harekat polisi açığa alındı. Kızıltepe Cumhuriyet Başsavcılığı'nın fezlekesi üzerine Mardin'de operasyona katılan özel tim görevlisi polis memurları M.K., Y.A., S.A.T. ve S.A. hakkında "Yetkilerini aşarak, faili belli olmayacak şekilde adam öldürme" suçundan dava açıldı. 4 polis hakkında açılan dava daha sonra Eskişehir'e taşındı. Ardından da sanık polisler meşru müdafaa gerekçesiyle beraat etti. Karar, Yargıtay tarafından da onandı. Kararın ardından AHİM'e taşınan davada Türkiye mahkum oldu.


TÜRKİYE GAZETESİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...