Türkiye ile Birleşik Krallık arasında göç alanında işbirliği

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Türkiye ile Birleşik Krallık arasında göç alanında işbirliği

GÜNDEM Haberleri

Türkiye ile Birleşik Krallık arasında, küresel bir sorun olan düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığı organizatörleriyle mücadele konusunda işbirliği yapıldı.

Dünya için büyük bir sorun haline gelen düzensiz göçle ilgili Türkiye ile Birleşik Krallık arasında işbirliğine gidildi.

Küresel bir sorun olan düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığı organizatörleriyle mücadelede, Birleşik Krallık dahil göçe "kaynaklık eden, transit ve hedef konumundaki ülkelerle" ikili görüşmeler gerçekleştirilecek.

Son dönemde göçmen kaçakçıları, Türkiye-Sırbistan-Fransa-İngiltere üzerinden yeni bir yol oluşturduğu biliniyor. Gidenlerin büyük bir kısmı ise terörle iltisaklı kişiler ve gittikleri ülkeye Türkiye’yi kötüleyerek iltica etmeye çalışıyor.

İKİ ÜLKE KOLLUK GÜÇLERİ BU KONUDA İSTİHBARAT PAYLAŞIMI DAHİL İŞBİRLİĞİ YAPACAK

Edinilen bilgiye göre, Bu kapsamda kesinlikle üçüncü ülke vatandaşlarının İngiltere’den ülkemize kabul edilmesi sözkonusu değil. Bunu birkaç kez resmi açıklamayla duyurduk. Zaten İngilizler de tepkimizi bildikleri için bu konuya özellikle hassasiyet gösteriyorlar. 

İngilizler ayrıca Emniyet Genel Müdürlüğümüz bünyesinde kurulacak Mükemmeliyet Merkezi’ne destek verecekler. Bu merkez bizim milli projemiz ve Türkiye’nin düzensiz göçle  mücadelesine destek olacak.

Bu çerçevede İngilizler ayrıca, Sayın Cumhurbaşkanımızın G-20 bünyesinde göç ve yerinden edilmiş kişilere ilişkin bir çalışma yapılması önerisini destekleyecek.
 
Ayrıca, konuyu G7 platformunda gündem haline getirecekler.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak: Haber Merkezi

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...