Türkiye Gazze'den ilk kez yaralı getirdi! Bakan Koca karşıladı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Türkiye Gazze'den ilk kez yaralı getirdi! Bakan Koca karşıladı

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

İsrail’in saldırılarının sürdüğü Gazze’den Türkiye’ye getirilen hastaların tahliyesi devam ediyor. Tahliyeler kapsamında Türkiye ilk kez yaralı 3 çocuğun tedavisinin yapılması için ambulans uçak kaldırdı. Yaralı çocukları karşılayan Bakan Koca, Türkiye'de tedavisi devam eden hastaların son durumunu paylaştı.

İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 48’inci gününe girdi. Saldırılarda can kaybı sayısı 14 bini aştı. Çatışmaların başladığı 7 Ekim’den bu yana barışın tesis edilmesi için masada olan Türkiye, Gazze’ye yardımlarını sürdürüyor.

Gazze Şeridi’nden Mısır’a getirilen hastalar tahliye ediliyor. Tahliyeler kapsamında kanser hastaları ve durumu acil olan Gazzelilerin bir kısmı uçaklarla ülkeye getirilerek tedavi altına aldı. Abluka altında kalan insanlara yardım elini uzatan Türkiye, ilk kez yaralı çocukların Türkiye'ye getirilmesi için adım attı.

Gazzeli 3 yaralı çocuk, Mısır El Ariş Havalimanı'ndan Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans uçakla Ankara’ya getirildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Esenboğa Havalimanı Genel Havacılık terminalinde yaralı çocukları karşıladı.

Türkiye Gazze'den ilk kez yaralı getirdi! Bakan Koca karşıladı

BAKAN KOCA KARŞILADI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, havalimanında gazetecilere açıklamalarda bulundu:

"3 yavrumuzun yaş aralığı 2 yaşında bir erkek çocuğumuz, 9 ve 10 yaşında iki de kız çocuğumuz bulunuyor. Erkek çocuğumuzun 4 aydır bir damar tıkanıklığı hastalığı söz konusu. 9 ve 10 yaşındaki yavrularımızdan br tanesinin de yıkım sonrası diz sonrası enfeksiyon ve protez söz konusu olacak. Bir diğer yavruımuz ise özellikle travma sonrası yıkım sonrası kapalı kırıkları ve yanıkları olan ve şarapnel parçaları da olan yavrumuzun tedavisi söz konusu olacak. Yaralı yavrularımız Etlik Şehir Hastanesi'nde tedavi altına alınacak."

Koca, Türkiye'de tedavide olan hastalarla ilgili de şunları söyledi:

"50 kişilik listeyle ilgili koordinasyon ekibi çalışıyor. 11 kişi ile ilgili refakatçi dahil olmak üzere sorun aşıldı. Diğerlerinin de refakatçi sorunlarıyla ilgili de sorun çözülünce tahliyelerin yarın olmasını bekliyoruz. Şu an listede yoğun bakım şartlarında olan bir hasta yok. Var olan 88 hastamızın 7 hastamız yoğun bakımdaydı, 2 hastamız yoğun bakımdan çıktı. Yoğun bakımda olan hastalarımızın da hiçbir entübe durumda değil."

Türkiye Gazze'den ilk kez yaralı getirdi! Bakan Koca karşıladı

İSRAİL’İN GAZZE’Yİ İŞGALİNDE SON DURUM

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme" gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı.

İsrail’de 7 Ekim’deki saldırılarda 310'dan fazlası asker olmak üzere 1200 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 kişinin yaralandığı duyuruldu. İsrail ordusuna göre, 7 Ekim’den bu yana Gazze'deki çatışmalarda 70, Lübnan sınırında da 6 İsrail askeri öldürüldü. İsrail’e göre, Kassam Tugayları'nın elinde 239 İsrailli esir bulunuyor.

CAN KAYBI SAYISI 14 BİNİ AŞTI

Gazze’deki hükümete göre, 7 Ekim'den bu yana İsrail saldırılarında Gazze Şeridi’nde 6 binden fazlası çocuk ve 4 bini kadın olmak üzere 14 bin 532 kişi öldürüldü. İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs’te de 7 Ekim’den bu yana İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 226 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusu, Gazze'de on binlerce yaralı ile sivilin sığındığı onlarca hastaneyi zorla tahliye ettirmek için yerleşkelerini ya da ana binalarını vurdu. İşgal sırasında bazı hastaneleri bastı. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

İsrail ile Hamas, çatışmalara insani ara verecek uzlaşmanın 23 Kasım'da uygulamaya girmesini kabul etti. Buna göre çatışmalara 4 günlük insani ara verilecek. Hamas'ın elindeki 50 İsrailli esire karşılık, İsrail hapishanelerindeki 150 Filistinli serbest bırakılacak.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...