Türkiye endişesini Beyaz Saray'a iletti

Türkiye endişesini Beyaz Saray'a iletti

GÜNDEM Haberleri

Ankara, Suriye'ye operasyon ihtimalinin zayıflamasıyla diplomasi trafiğine başladı: Esad'a güven olmaz. Saldırıları cezasız kalmamalı.

Esad yönetiminin Suriye'deki kimyasal silahların uluslararası denetime açılması teklifini getirmesi ve bu adımın da operasyonun yolunu kapatması sonrasında Ankara diplomatik trafiğe başladı. İlk olarak Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, Beyaz Saray'daki muhatabını aradı. Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ömer Önhon da Rusya ve Fransa'daki muhataplarını telefonla aradı. Görüşmelerde Türkiye ABD, Rusya ve Fransa'ya şu mesajları verdi: gt; Kimyasal silahların uluslararası denetime açılmasını memnuniyetle karşılıyoruz. gt; Esad yönetiminden ne kadar emin olabilirsiniz. Kimyasal silahların envanterinin çıkarılması bile aylarca sürer. Kimyasal silahların kullanılması cezasız kalmamalı. gt; Esad'ın kimyasal silahlarını uluslararası denetime açması, hesap verme zorunluluğunu ortadan kaldırmaz. gt; Kimyasal silah kullanmak bir insansız suçu ve uluslararası hukukun da ihlali. gt; Suriye artık bölgesel güvenliğe karşı da bir tehdit oluşturuyor. gt; Rejimin uyguladığı politika neticesinde Suriye'de mezhepsel fay hatları oluştu. gt; Bölgede büyük bir göç problemi yaşanmaya başladı. Uluslararası toplum bu meseleye bir an önce el atmalı. Buket Güven ANKARA


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...