Türkiye düşmanı Nalin Pekgül'e Kristersson'dan PKK cevabı: İsveç terör üssü olamaz

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Türkiye düşmanı Nalin Pekgül'e Kristersson'dan PKK cevabı: İsveç terör üssü olamaz

GÜNDEM Haberleri

Türkiye karşıtlığı ile bilinen İsveçli siyasetçi Nalin Pekgül, NATO anlaşması çerçevesinde teröristlerin iade edilmemesini istedi. eski Sosyal Demokrat Milletvekili olan Pekgül bunun için İsveç Başbakanı Ulf Kristersson'a mektup yolladı. Kristersson ise "İsveç bir terör üssü haline gelmemeli" cevabını verdi.

İsveç ve Finlandiya, Rusya tehdidine karşı NATO'ya üye olmak istediklerini açıkladı. Ancak Türkiye, bu iki ülkenin talebini terör örgütlerini destekleri için onaylamadı. Yapılan müzakareler sonucu 28 Haziran'daki NATO Madrid Zirvesi'nde Türkiye,İsveç ve Finlandiya tarafından Üçlü Muhtıra imzalandı. Bu kapsamda, İskandinav ülkelerinin, kendi topraklarında bulunan teröristleri Türkiye'ye aide etmesi kararlaştırıldı.

KÜRT ASILLI SİYASETÇİ: TERÖRİSTLER TESLİM ETMEYİN

Bu verilen sözler pek tutulmazken Kürt asıllı İsveçli siyasetçi Nalin Pekgül, teröristlerin Türkiye'ye verilmemesi için İsveç Başbakanı Ulf Kristersson'a mektup yolladı. Buna cevap veren Kristersson "İsveç bir terör üssü haline gelmemeli" dedi.

Türkiye düşmanı Nalin Pekgül'e Kristersson'dan PKK cevabı: İsveç terör üssü olamaz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen ay Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Ulf Kristersson ile baş başa görüşmüştü.

"TÜRKİYE'NİN KENDİNİ KORUMA HAKKI VAR.

Kristersson, Pekgül'e cevap olarak yayımladığı mektupta "Teröre, terörün finansmanına veya başka bir suça bulaşmayanların korkacak hiçbir şeyi yok. Bununla birlikte, İsveç dışındaki ülkelere yönelik olsun veya olmasın, İsveç'in terör üssü olmasına izin vermeyeceğiz. Bizim ülkemizde olduğu gibi, Türkiye'nin de terörizme karşı kendini koruma hakkı olduğu konusunda her zaman nettim" ifadelerini kullandı.

"YAPTIĞIMIZ ANLAŞMANIN ARKASINDAYIZ"

İsveç'te evrensel hukuk kurallarının geçerli olduğunu hatırlatan Kristersson "Hukukun üstünlüğü ile yönetilen dünyanın en güçlü devletlerinden biriyiz. İsveç vatandaşları asla iade edilmez" açıklamasında bulundu. İsveç'in Türkiye ve Finlandiya ile yaptığı NATO anlaşmasının arkasında olduklarını belirten Başbakan Kristersson, diğer partilerin de bu konuda kendilerine destek verdiğini aktardı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...