Türkiye, Diyarbakır annelerini yalnız bırakmadı

Türkiye, Diyarbakır annelerini yalnız bırakmadı

GÜNDEM Haberleri

Türkiye, dağa kaçırılan çocuklarına kavuşmak için HDP İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemi yapan Diyarbakır annelerini yalnız bırakmadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın desteğini her fırsatta dile getirdiği Diyarbakır annelerini başta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Avrupa Parlamentosu (AP) üyesi Tomas Zdechovsky ve büyükelçilerin yanı sıra siyasetçi, sanatçı, gazeteci, yazar, sporcu, sivil toplum kuruluşu temsilcisi, kanaat önderi, din adamı, şehit ailesi, gazi, esnaf, muhtar, öğretmen ve gurbetçiler olmak üzere toplumun her kesiminden beş bine yakın kişi ziyaret etti. Acıların paylaşıldığı, desteklerin iletildiği ziyaretlerde kimi zaman dualar okundu kimi zaman da duygusal anlar yaşandı, gözyaşı döküldü.
Kızı Hayal için eyleme katılan Süheyla Demir “Böyle bir günde yanımızda olmalarına teşekkür ediyorum. Demek ki hep el eleyiz. Türk-Kürt diye bir mesele yok. Kardeşiz, aynı bayrak altında yaşıyoruz.” dedi.
Baba Celil Begdaş “Belki de bu ziyaretler sayesinde eylemi bugüne kadar devam ettirebildik, güç aldık” ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...