Türkiye angajman kurallarını değiştirmişti

Türkiye angajman kurallarını değiştirmişti

GÜNDEM Haberleri

22 Haziran 2012'de, Suriye ihtarsız olarak, TSK'ya ait RF-4E Phantom keşif uçağını düşürmesinin ardından Türkiye angajman kurallarını değiştirmişti.

22 Haziran 2012 tarihinde, Suriye tarafından ihtarsız olarak, Türk Silahlı Kuvvetlerine ait RF-4E Phantom keşif uçağınındüşürülmesinin ardından Türkiye angajman kurallarını değiştirmişti. Yeni angajman kuralları çerçevesinde Suriye tarafından sınıra yaklaşan her askeri unsur tehdit olarak algılanıyor. Türkiye'nin, sınır ihlali yapan Suriye helikopterini düşürmesiyle, Türkiye'nin değişen angajman kuralları yeniden gündeme geldi. 22 Haziran 2012'de, nbsp; Malatya Erhaç 7'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'nda konuşlu RF-4E Phantom model uçak tek başına, silahsız ve tanıtma sistemi açık olduğu halde sınır ihlali gerekçesi ile Suriye tarafından ihtarsız olarak düşürülmüştü. O saldırıda Hava Pilot Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy ve Hava Pilot Yüzbaşı Gökhan Ertan şehit düşmüştü. Olaylar çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye'ye karşı angajman kurallarını değiştirmiş ve Suriye sınırı boyunca askeri hazırlıklar yapmıştı. Yeni angajman kuralları gereği, Suriye tarafından sınıra yaklaşan her askeri unsur tehdit olarak değerlendiriliyor. Daha önce de Türkiye tarafına düşen top mermileri nedeniyle misliyle misilleme yapılmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...