"Türkiye AB'ye ders verecek durumda"

/ Kaynak: OZEL
"Türkiye AB'ye ders verecek durumda"

GÜNDEM Haberleri  / OZEL

Gazetemize özel açıklamalarda bulunan AB Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı Helene Flautre, Türkiye'nin AB üyeliğini çoktan hak ettiğini söyledi. Flautre, "Kriz konusunda AB'nin Türkiye'den öğreneceği çok şey var. 2001 krizinden çıkış başlı başına bir başarıdır. AB mutlaka Türkiye'ye başvurmalı ve 'Bu işi nasıl başardınız?' diye sormalıdır" dedi.

Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonı Eş Başkanı Helene Flautre, "Avrupa Birliği müzakere sürecinde Türkiye'de olağanüstü bir reform ve insan hakları konusunda ilerleme sağlandı. Ancak AB, bu reformları destekleme açısında hiçbir şekilde görevini yerine getirmiyor. Bu vahim ve kabul edilemez bir durum" dedi. İstanbul'da düzenlenen Paris Boğaziçi Enstitüsü Semineri'nin ardından gazetemize açıklamalarda bulunan Flautre, AK Parti hükümetinin AB konusunda çok çaba sarf ettiğini söyledi. Hükümetin özellikle ekonomik, toplumsal ve demokratik alanda çok ciddi ilerlemeler kaydettiğini belirten Flautre, "Fakat, Avrupa bu ilerlemeye içten bir karşılık vermedi" dedi. Son global ekonomik krizde Türkiye'nin AB'ye ders verecek duruma geldiğinin altını çizen Flautre, "Türkiye, 2001 ekonomik krizinden sonra uyguladığı reformlarla, krizin nasıl fırsata dönüştürülebileceğini gösterdi. Bu kriz, bize bir takım faydalı, demokratik reformlar, yeni kalkınma modelleri getirecek. Bu bağlamda Türkiye ile AB birlikte çalışmalı" şeklinde konuştu. Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu'nun önceki yıllarda Türkiye'deki reform politikasına destek verdiğini de hatırlatan söyleyen Helene Flautre, "Bugün baktığımızda müzakereler çıkmaza girmiş durumda. AB, Türkiye'deki reformları destekleme ve bu reformları taşıyan hareketlere destek olma açısından hiçbir görevi yerine getirmiyor. Avrupa'da riskleri çok iyi biliyoruz sonuçta. Riskler, zaten burnumuzun dibinde ve yaşanmakta. Popülist, ulusal, demagojik söylemlerin, aşırı hareketlerin ırkçılığın yükselişini görüyoruz" dedi. SARKOZY TÜRKİYE'YE ZARAR VERDİ Fransa eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin Türkiye-AB ilişkilerine büyük zarar verdiğini söyleyen Flautre, "Tam üyelik müzakerelerinde 4 faslın açılmasına Fransa engel oldu. Bugün, yeni bir hükümet var ve yeni bir başlangıç için çok büyük umutlar besliyoruz. Fransa, müzakere sürecinde etkin bir rol oynayabilir. Fransa tek başına isterse eğer bu vetoları kaldırabilir ve bugün içinde bulunduğumuz tıkanmayı da aşmamızı sağlayacaktır" dedi.SURİYELİ MÜLTECİ MİNİKLERİ SEVİNDİRDİ Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu (KPK) Eşbaşkanı Helene Flautre ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin, cumartesi günü Hatay'ın Altınözü ilçesindeki Boynuyoğun Çadır Kentinde kalan Suriyelileri ziyaret etti. Suriyeli çocuklara oyuncak da dağıtan Bakan Ergin ve Flautre, yeni doğan 4 bebeğe altın takarak annelerine çeşitli hediyeler verdi.

GÜNDEM
Kaynak: OZEL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...