Türk ve Suudi ekip konsolosluktaki incelemelerini tamamladı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Türk ve Suudi ekip konsolosluktaki incelemelerini tamamladı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Kayıp Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı olayı için Suudi Arabistan Konsolosluğu içinde inceleme gece geç saatlerde tamamlandı. 9 saat süren incelemelerin ardından Türk ve Suudi ekipler konsolosluktan ayrıldı.

Cemal Kaşıkçı ile ilgili araştırma yapmak için Suudi Arabistan Konsolosluğuna gelen olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmaları tamamlandı. 19.20 sıralarında gelen ekipler 9 saat konsoloslukta inceleme yaptı. Konsolosluk içinde araştırma yapan polisler, her tarafı didik didik aradı. Konsolosluk binasının yanı sıra bahçe, ve çatı katı da titizlikle arandı. Suudi Arabistan Konsolosluğunda çalışmalarını tamamlayan ekipler 9 saat sonra buradan ayrıldı. 


Türk ve Suudi ekip konsolosluktaki incelemelerini tamamladı

Numuneler temizlik araçlarıyla çıkarıldı


Kayıp Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı olayı için Suudi Arabistan Konsolosluğunda incelemeler tamamlandı. Yapılan incelemeler sonucunda toplanan numuneler 2 temizlik kamyonetine yüklendi. Kamyonetteki numunelerin üzeri mavi bir branda ile kapatıldı. Toplanan numuneler polis eskortluğunda konsolosluktan götürüldü. 

Türk ve Suudi ekip konsolosluktaki incelemelerini tamamladı

Çalışmalara hassas burunlu köpekler de katıldı

Kayıp Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı olayı için Suudi Arabistan Konsolosluğu içinde incelemeler kapsamlı bir şekilde yapıldı. Yapılan incelemelere hassas burunlu “Melo” isimli köpek de katıldı. Hassas burunlu köpek konsolosluk binası ve bahçesinde çalışmalara destek verdi. 

NE OLMUŞTU?

Suudi reformistler için önemli bir platform olan Al Watan gazetesine katkı veren ve aynı zamanda Washington Post gazetesinde de yazılar yazan Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim'de resmi işlemler için Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na gittikten sonra ortadan kaybolmuştu.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgide, Kaşıkçı'nın 2 Ekim'de evlilik işlemleri için gittiği Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'ndan bir daha çıkmadığı teyit edilirken, başkonsolosluk binasında aynı saatlerde, 2 uçakla İstanbul'a gelen aralarında yetkililerin de yer aldığı 15 Suudi vatandaşının bulunduğu, bu kişilerin daha sonra geldikleri ülkelere döndüklerinin belirlendiği kaydedilmişti.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...