Türk profesöre 'şeref üyeliği' verildi

/ Kaynak: AA
Türk profesöre 'şeref üyeliği' verildi

GÜNDEM Haberleri  / AA

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kakaç, Amerikan Uluslararası Makine Mühendisleri Birliğinin şeref üyeliğine layık görüldü.

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (ETÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sadık Kakaç, Amerikan Uluslararası Makine Mühendisleri Birliğinin şeref üyeliğine layık görüldü. nbsp;TOBB ETÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Amerikan Uluslararası Makine Mühendisleri Birliği Yönetim Kurulunca iletilen mektupta, Prof. Dr. Kakaç'ın, ısı transferi konusundaki bilimsel çalışmaları, ısı transferi ve ısı değiştirgeçleri üzerine yazdığı kitaplarıyla mühendisliğe sürekli katkıları nedeniyle şeref üyeliğine seçildiği belirtildi. nbsp;Birliğin şeref üyesi seçtiği 5 bilim adamından biri olan Kakaç, bu kapsamda 18 Kasım'da ABD'nin San Diego kentinde düzenlenen törene katılacak. nbsp;Prof. Dr. Kakaç, geçen yıl Uluslararası Mühendislik Eğitimi ve Araştırma Teşkilatının "Dünya Çapında Liderlik Ödülü"nü kazanmıştı. nbsp;ABD'deki yüksek lisans derslerinde okutulan "Heat Exchangers-Isı Değiştirgeçleri" adlı kitabı bu ülkede üçüncü baskısını yapan Kakaç'ın Türkçe kitapları da Türk üniversitelerinde okutuluyor. 1999'dan bu yana Türkiye Bilimler Akademisi şeref üyesi olan Prof. Dr. Kakaç'ın uluslararası çapta 20'ye yakın ödülü bulunuyor.
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...