Türk pilotların naaşları denizin dibinde bulundu

Türk pilotların naaşları denizin dibinde bulundu

GÜNDEM Haberleri

Suriye'nin düşürdüğü uçağın pilotları Gökhan Ertan ve Hasan Hüseyin Aksoy'un naaşları deniz dibinde tespit edildi. Şehit Hava Pilot Yüzbaşı Gökhan Ertan'ın acı haberini alan hamile eşi, babası ve bir akrabası, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, şehit pilotlar için cuma günü Malatya'da tören yapılacağını açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı, nbsp;22 Haziran'da nbsp;uluslararası hava sahasında Suriye tarafından düşürülen uçağın pilotlarının yerinin tespit ediliğini açıkladı. Açıklamada, şöyle denildi: "22 Haziran 2012 tarihinde, Doğu Akdeniz'de, uluslararası hava sahasında, Suriye tarafından düşürülen Hava Kuvvetleri Komutanlığımıza ait RF-4 uçağının enkazının ve pilotlarının bulunması maksadıyla sürdürülen çalışmalarda; pilotlarımız Hv.Plt.Yzb. Gökhan ERTAN ve Hv.Plt.Tğm. Hasan Hüseyin AKSOY'un naaşları deniz dibinde tespit edilmiş ve naaşların gemiye alınması çalışması devam etmektedir. nbsp;Şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, yakınlarına ve silah arkadaşlarına başsağlığı dileriz."

ŞEHİTLERİN BABA EVİNDE UMUTLU BEKLEYİŞ YERİNİ HÜZNE BIRAKTI nbsp;
nbsp; nbsp;
Şehit Hava Pilot Yüzbaşı Gökhan Ertan'ın baba evinde yas hakim. nbsp;Askeri uçağın pilotlarının naaşlarının denizin dibinde tespit edilmesinin ardından askeri yetkililer, Ertan'ın babası Ali Ertan'ın Özalper Mahallesi Şirinevler Sitesi'ndeki evine gelerek, aileye sağlık ekipleri nezaretinde oğullarının şehit olduğu haberini verdi. nbsp;Bu acı haber üzerine, fenalık geçiren şehidin hamile eşi, babası ve bir akrabası, ambulansla Beydağı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ailenin evinin önünde 2 ambulans bekletiliyor. nbsp;Evli, 1 çocuk babası Ertan'ın şehit olduğunu duyan akrabaları ile bazı yetkililer de eve gelerek aileye taziye dileklerini iletiyor. nbsp;Malatya Vali Yardımcısı Şükrü Özcan da, aileyi ziyaret ederek başsağlığı diledi. nbsp;Şehit Pilot Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy'un Bağcılar'da oturan ailesi de acı haberle yıkıldı. nbsp; nbsp;Şehidin evine Türk bayrağı asılırken, taziyeye gelenler için de evin önüne sandalyeler dizildi. Bağcılar Kaymakamı Veysel Yurdakul, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ve İlçe Emniyet Müdürü Birol Usşen de acı haber üzerine şehidin evine gelerek taziyelerini iletti. nbsp;

ŞEHİDİN AMCASI: nbsp;HANİ BİZ BÜYÜK DEVLETTİK, 15 GÜNDE BİR SUYA İNEMEDİK nbsp;
nbsp; nbsp;
nbsp;Bu arada, nbsp;Yüzbaşı Gökhan Ertan'ın amcası, taziye evine gelen Vali Ulvi Saran'a sitem etti. nbsp;Pilotun amcası Mehmet Ertan, "Vali Bey, hani biz büyük devlettik. 15 günde bir suya inemedik. Emrimizdeki gemiyi getiremedik. Hani bunun ayakkabısı; botu çıkmıştı. Kim çıkardı? Ben de hazırım ölüme. Devletimiz için biz ölmezsek kim ölecek ama bu kadar da olmaz" şeklinde konuştu. Vali Saran, aileye sabır diledi. nbsp;

CUMA GÜNÜ TÖREN YAPILACAK

ABD Milli Günü resepsiyonuna katılan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, çıkışta gazetecilerin sorusu üzerine şehit pilotlar için cuma günü Malatya'da tören yapılacağını açıkladı. nbsp;Pilotların uçağın enkazı içinde bulunduğu belirten Bakan Yılmaz, postalların ve kaskında kendilerine ait olduğunun tespitlerinin yapıldığını belirtti. nbsp;Yılmaz, uçağın motorunun dün bulunduğunu nbsp;bugün de diğer parçalarının bulunduğunu söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...