Türk pasaportu güçlendi, 3 sıra yükseldi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Türk pasaportu güçlendi, 3 sıra yükseldi

GÜNDEM Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Henley & Partners’ın üç ayda bir güncellediği Henley Pasaport Endeksine göre dünyanın en güçlü pasaportları açıklandı. Pasaport sahiplerinin vizesiz gidebildiği ülke sayılarına göre sıralanan listenin ilk sırasında Singapur yer alırken Türkiye üç basamak birden yükselerek 50. sıraya yerleşti.

YAZAR: ZELİHA MANGIRCIOĞLU - Singapur’dan dünyanın 227 turistik noktasından 192 ülkeye vizesiz giriş yapılabilirken, Almanya, İtalya ve İspanya 190 ülkeye girişle ikinci sıraya yükseldi. Japon pasaportu sahipleri ise 189 ülkeye vizesiz girişle Avusturya, Finlandiya, Fransa, Lüksemburg, Güney Kore ve İsveç olmak üzere diğer altı ülke ile birlikte üçüncü sıraya yerleşti. Afganistan, Irak ve Suriye vizesiz seyahatte sadece 27 puan alarak Henley Pasaport Endeksinin en alt sıralarında yer almaya devam ederek dünyanın en zayıf üç pasaportu oldu.

Listede Türkiye’nin sırası da değişti. Henley Pasaport Endeksi verilerini değerlendiren Henley & Partners Türkiye Direktörü Burak Demirel “1 Ocak 2023’te yayınlanan endekste 53. sırada yer alan Türkiye, 50. sıraya yükseldi. Üç basamak birden yükselen Türk pasaportu ile vizesiz girilebilen ülke sayısı 114 oldu. Son 5 yıldır ilk sırada olan Japonya pasaportu 3. sıraya gerilerken, Singapur pasaportu ise 192 ülkeye vizesiz girişle dünyanın en güçlü pasaportu unvanını elde etti” dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...