Türk mühendisler süper grafeni üretti

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Türk mühendisler süper grafeni üretti

GÜNDEM Haberleri  / HABER MERKEZİ

Dünyanın en büyük grafen seri üretim tesislerinden birine sahip olan Türk şirketi, malzemenin “süper grafen” olarak adlandırılan daha etkin modelini geliştirip ihracata başladı.

İleri teknoloji malzemeler alanında faaliyet gösteren Ahlatcı Holding iştiraki Nanografi Nanoteknoloji AŞ, Nobel Ödülü’ne konu olan grafene yönelik çalışmalarını yeni bir boyuta taşıdı. Çelikten 200 kat daha mukavemetli, bakırdan yüzlerce kat daha iletken, bir o kadar esnek ve hafif bir malzeme olan grafeni daha da geliştiren şirket, “süper grafen” elde etti. Nanografi İş Geliştirme Direktörü Yunus Emre Deli, 10 yılı aşkın süredir bütün dünyada grafenin en çok konuşulan malzemelerin başında geldiğini söyledi.

CİRONUN %90’I İHRACAT

Bu alanda 2011’de çalışmalara başladıklarını, üretim modellerini geliştirerek 2020 başında dünyanın en büyük seri üretim testlerinden birini Ankara’ya kurduklarını belirten Deli “Ciromuzun neredeyse yüzde 90’ından fazlası ihracat oldu. Müşterilerimiz genellikle yüksek teknoloji üniversiteleri, enstitüleri. Uzay-havacılık da başta olmak üzere savunma sanayisi, elektronik, kimya sektörü” dedi. Grafenin katma değeri yüksek, dünyada sınırlı sayıda ülkenin/şirketin geliştirebildiği ve kullanabildiği bir ürün olduğuna işaret eden Deli, yaptıkları çalışmayla karbondan yeni bir malzeme ortaya çıkardıklarını belirtti. Yunus Emre Deli, “süper grafen” ile ilgili şu bilgileri verdi:

KİLOGRAMI 1.380 AVRO

Hâlihazırda polimer sanayiinin kullandığı bir grafen için kilogram başına 1000-2000 dolar aralığında fiyat verebiliyorken bu elektronik teknolojiler için değişebilir. Her bir kullanıma göre grafen tekrar özelleştirilebilir. Ortalama fiyatlar bu düzeydeyken süper grafen gram başına 1.380 avro gibi değer ile müşteri bulabiliyor. Şu anda 8 aylık kapasitemizi doldurmuş vaziyetteyiz.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...