Türk heyeti sahra hastanesi için Gazze'de: Bakan Koca son gelişmeyi paylaştı!

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Türk heyeti sahra hastanesi için Gazze'de: Bakan Koca son gelişmeyi paylaştı!

Gündem Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Sahra Hastanesi’nin ön çalışmasını yapacak olan teknik heyet Mısır’dan Gazze’ye ulaştı. Diplomatik kaynaklar hastanenin biran önce faaliyet geçirilmesini planladıklarını belirtti. Sağlık Bakanı Koca, "Gazze’de olan ekiplerimiz, üç bölgeden ikisindeki çalışmalarını bu sabah itibarıyla tamamlamış durumda." dedi.

Gazze'de kurulacak sahra hastanesi için Türk heyet Gazze Şeridi'ne ulaştı. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre Gazze’de kurulması öngörülen sahra hastanesinin fizibilite çalışmalarını yapacak teknik heyet, bu sabah Mısır üzerinden Gazze’ye intikal etti. Açıklamada, "Heyetimizin tespitlerine bağlı olarak hastanenin biran önce faaliyete geçirilmesini planlıyoruz." ifadelerine yer verildi. 

İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları devam ederken 7 Ekim’den bu yana barışın tesis edilmesi için diplomatik temaslarını sürdüren Türkiye, Gazze’den tahliyelerini sürdürüyor. Gazze’den tahliyelerin sağlanması için Türk yetkililer ile Mısırlı muhatapları arasında temaslar devam ediyor. Türkiye, tahliyeler kapsamında on binlerce sivilin tedavisine olanak sağlıyor. Son olarak Gazze için sahra hastanesi kurulması için son aşamaya geçildi. 

Türk heyeti sahra hastanesi için Gazze'de: Bakan Koca son gelişmeyi paylaştı!

Türk yetkililer, havaların soğuması ve kış şartlarının kendini belli etmesiyle ortaya çıkan acil ihtiyaçlarına binaen Gazzeli ailelerin başını sokabilecekleri konteynerlerin konuşlandırılması için de çalışma başlattı. Gazze'de konteyner kentler kurulması için fizibilite çalışmaları yapan Türk yetkililer, Katar yönetimiyle bu konuda ve insani yardımların Türkiye'den Gazze’ye gönderilmesi hususunda bir işbirliği zemini oluştuğunu bildirdi.

BAKAN KOCA: ÜÇ BÖLGEDEN İKİSİNDE ÇALIŞMALAR TAMAMLANMIŞ DURUMDA

Sağlık Bakanı Koca, Gazze Şeridi'nde kurulacak sahra hastaneleriyle ilgili son gelişmeleri paylaştı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Koca, çalışmaların büyük çoğunluğunun tamamlandığını duyurdu. Bakan Koca öte yandan yarın Gazze'den tahliyelerin gerçekleşeceğini belirtti. 

Bakan Koca, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Gazze’de olan ekiplerimiz, üç bölgeden ikisindeki çalışmalarını bu sabah itibarıyla tamamlamış durumda. Bu çalışmaların sonuçlarına göre, Sahra hastanelerimizin hangi noktalarda kurulacağı ile verilecek sağlık hizmetlerinin altyapısını kararlaştıracağız. Öte yandan, yarın Gazze sınır kapısından başta çocuklar olmak üzere bir grup hastanın daha Türkiye’ye gelebilmesi için gerekli çalışmalara devam ediyoruz." dedi.

https://twitter.com/drfahrettinkoca/status/1729466874184798662

GAZZE'DE SAHRA HASTANESİ 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Gazze’de sağlık hizmetleri için Sahra Hastaneleri kurma hazırlıklarının devam ettiğini açıklamıştı.

Bakan Koca’nın paylaşımında, “Gazze’nin mahrum bırakıldığı sağlık hizmetleri için Sahra Hastaneleri kurmaya hazırlanıyoruz. Bebekler ve çocukların ülkemize getirilmesi için koordinasyon halindeyiz. Gazze’de kurulması planlanan Sahra Hastaneleri için Türkiye'den gemi ile getirilen hastane malzemeleri, Mısır tarafındaki Sheikh Zuweid Hastanesi bahçesinde depolanmış durumda. Sheikh Zuweid Hastanesi, Refah sınır kapısına sadece 9 km mesafede.

Bakanlığımız Koordinasyon ekibi, Gazze'de Sahra Hastaneleri kurulumuna yönelik saha ziyaretine ilişkin izinlerin alınmasını da yakından takip ediyor. Ekibimiz, bugün ayrıca, Mısırlı yetkililerle birlikte, öncelikle hangi tip malzemenin Gazze tarafına nakledileceği konusunda planlamalarını tamamlamıştır.

Yoğun diplomatik faaliyetlerde bulunduğumuz bir konu olan Gazzeli bebek ve çocukların tespiti ve ülkemize transferi için mutabakata varılmış olup, ilgili üç ülkeyle koordinasyon çalışmaları devam etmektedir” bilgi notu yer aldı.

İSRAİL’İN GAZZE’Yİ İŞGALİNDE SON DURUM

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme" gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı.

İsrail’de 7 Ekim’deki saldırılarda 310'dan fazlası asker olmak üzere 1200 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 kişinin yaralandığı duyuruldu. İsrail ordusuna göre, 7 Ekim’den bu yana Gazze'deki çatışmalarda 70, Lübnan sınırında da 6 İsrail askeri öldürüldü.

Gazze’deki hükümete göre, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi’nde İsrail saldırılarında öldürülen Filistinlilerin sayısı 6 bin 150'den fazlası çocuk ve 4 binden fazlası kadın olmak üzere 15 bini aştı. İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs’te de 7 Ekim'den bu yana İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 241 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusu, Gazze'de on binlerce yaralı ile sivilin sığındığı onlarca hastaneyi zorla tahliye ettirmek için yerleşkelerini ya da ana binalarını vurdu. İşgal sırasında bazı hastaneleri bastı. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı. İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana sınırda yaşanan çatışmalarda 85 Hizbullah mensubu öldü.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...