'Türk dünyası ortak hareket etmeli'

'Türk dünyası ortak hareket etmeli'

GÜNDEM Haberleri

Azerbaycan Diasporadan Sorumlu Devlet Komitesi Başkanı Fuat Muradov, Türk dünyası diasporasının büyük potansiyele sahip olduğunu belirterek “Hem Azerbaycan hem Türkiye hem de Kazakistan ve Kırgızistan diasporaları mutlak surette birlikte hareket etmelidir. Bu bizim uzun vadeli hedefimizdir” dedi.

Türk dili konuşan ülkelerin diaspora kuruluşları arasında belirli bir koordinasyona ihtiyaç duyulduğuna dikkati çeken Muradov, koordinasyonun sağlanması için Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ile ortak hedefler belirlediklerini dile getirdi.
Birliğin sağlanması için tüm girişimleri desteklemeye hazır olduklarını vurgulayan Muradov “Düşmanlarımız belli. Bize karşı yürütülen kampanyalarına arkasında duran güçler belli. Çalışmalıyız ki, dünyanın farklı ülkelerinde yaşayan soydaşlarımız bunu dikkate alarak birleşme ve koordinasyonu daha iyi düzeyde hayata geçirsin. Stratejimizi ve politikamızı doğru yürütürsek büyük işler başarabiliriz” ifadelerini kullandı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...