Turizmin kalbine bomba

Düzenleyen:
Turizmin kalbine bomba

GÜNDEM Haberleri

Sultanahmet’te canlı bomba, Alman Çeşmesi önünde turistlerin arasına dalıp kendini patlattı. Teröristle birlikte yabancı uyruklu 11 kişi öldü, 15 kişi yaralandı.

Türkiye, daha Suruç ve Ankara saldırılarının acılarını sarmaya çalışırken bu kez de İstanbul’daki canlı bomba eylemiyle sarsıldı. Sultanahmet Meydanı’ndaki Alman Çeşmesi önünde gerçekleştirilen bombalı saldırıda, teröristle birlikte tamamı yabancı uyruklu 11 kişi hayatını kaybetti, 15 kişi de yaralandı. Ölen 10 kişiden 8’i Alman vatandaşı. Saat 10.20’de gerçekleştirilen hain eylemin ardından olay yerine çok sayıda ambulans, polis ve itfaiye araçları sevk edildi. Patlamanın etkisi; Kartal, Kadıköy, Taksim, Beşiktaş, Çağlayan, Eyüp, Sirkeci, Fındıklı ve Kasımpaşa gibi İstanbul’un pek çok ilçesinde hissedildi. Polis ekipleri, olayın ardından ikinci bir bomba olabileceği şüphesiyle bölgeye kimse yaklaştırmadı. Bomba imha ekipleri de bölgeye gitti. Polis ekipleri sık sık anonslar yaparak alana kimsenin yaklaşmaması için halkı uyardı. Güvenlik çemberi genişletildi. 
Turizmin kalbine bomba

ÖLEN 10 KİŞİNİN KİMLİĞİ BELİRLENDİ
Saldırıda ölen 10 turistin kimlikleri ise şöyle: Gerhard Günther Höppner, Steffen Höppner, Rudolf Krollman, Hiltrud Krollman, Karin Erika Franke-Dütz, Rüdiger Karl Faber, Marianne Faber, Gernot Eike Mildner, Adolf Jurgen Glorius ve Rudiger Becker.
Çeşitli hastanelere kaldırılan yaralananlar arasında 9 Alman, 1 Norveç ve 1 Peru vatandaşının olduğu öğrenildi. 
“GÖZ GÖZE GELDİM”
Bir görgü tanığı yaşananları, “Çalıştığım otelden meydana baktığımda büyük bir duman yükseliyordu. Aşağı inip olay yerini kontrol etmek istediğimde çok sayıda insanın koştuğunu gördüm. 59 ambulans saydım” sözleriyle anlattı. Patlamada yaralanan bir başka görgü tanığı Alman turist ise, polise verdiği ifadede, “Canlı bomba ile göz göze geldim” diye konuştu. 
UZMANLAR İNCELİYOR
Olay Yeri İnceleme Şube ve Bomba İmha Şube müdürlüklerine bağlı uzman polisler, patlamanın nedenini tespit etmek için çalışmaya başladı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis helikopteri de Sultanahmet bölgesinde havadan denetim yaptı. Öte yandan Başbakanlık, İstanbul Sultanahmet Meydanı’ndaki patlamaya ilişkin geçici yayın yasağı getirilmesini kararlaştırdı. 

Turizmin kalbine bomba

Türkiye’ye girişi Suriye’den yaptı

Sultanahmet’teki katliamın faili, Nabil Fadlı adlı Suudi Arabistan doğumlu Suriye vatandaşı DAEŞ mensubu terörist çıktı. Polis, Eylül 1988 doğumlu teröristin tüm bağlantılarını ortaya çıkarmaya yönelik operasyonlarını sürdürüyor. Olay hakkında açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Çok ağır bir tablo. Alınan bütün güvenlik önlemlerine rağmen maalesef ki son derece profesyonel bir terör saldırısıyla karşı karşıyayız. Bütün birimlerimiz eşgüdüm halinde hareket ediyor. Çok kısa bir sürede hastaların hastaneye nakli sağlandı. İki ağır yaralımız var. Ümit ederim ki bundan sonra tüm uluslararası camiada bu terörle mücadelede Türkiye’ye destek verir” dedi.
YENİ GİRİŞ YAPMIŞ 
Saldırganın DAEŞ’li olduğuna dikkat çeken Kurtulmuş, şöyle devam etti: “İnşallah arkasındaki bütün gerçek ortaya çıkartılır. Milletimize teröre karşı yek vücut olma çağrısını bir kere daha tekrarlıyorum. Herhangi bir güvenlik zaafiyeti yok. Yine de özellikle İstanbul’da alınacak tedbirleri gözden geçireğiz. Yapılan ihbarlar var. Bütün istihbaratlar değerlendirildi. Alanın içerisinde 5-10 saniye öncesinde bazı insanların kimlikleri kontrol edilmiş. Saldırgan, takip listesinde yok. Listemizde olan binlerce kişi var. Onları çok yakından takip ediyoruz. Bu isimlerden birisi değil. Suriye’den Türkiye’ye yeni giriş yaptığı anlaşılıyor.”

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...