"Turgut Özal'ın ölümü şüpheli, mezarı açılsın"

"Turgut Özal'ın ölümü şüpheli, mezarı açılsın"

GÜNDEM Haberleri

Devlet Denetleme Kurulu'nun hazırladığı raporda, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümünün şüpheli olduğu ifade edildi. Raporda, cumhurbaşkanlarına sunulan sağlık hizmetlerinin kapasitesi ve kalitesiyle ilgili ciddi sorunlar bulunduğuna dikkat çekildi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün talimatı üzerine Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın vefatını inceleyen Devlet Denetleme Kurulu, raporunu kamuoyuna açıkladı. Ölümün şüpheli olduğu ifade edilen raporda; Özal'ın mezarının açılıp otopsi yapılması gerektiği belirtildi. nbsp;

HABERİ 28 MAYIS'TA DUYURMUŞTUK

Raporda, Özal'ın öldürülmüş olduğuna ilişkin ortaya atılan çeşitli iddialar hakkında ancak sınırlı bir inceleme yapılabildiği belirtilerek, "Somut bazı olaylar ve bilgiler ihtiva eden mezkur iddialardan; özellikle merhumun zehirlendiğine ve yeterli tıbbi yardım almadığına ilişkin merhumun yakınlarınca dile getirilen bazı iddialar incelenmiştir. Merhum Turgut Özal'ın öldürülmüş olduğuna ilişkin ortaya atılan iddiaların önemli bir bölümünün ise soyut nitelikte olup daha ziyade çeşitli ulusal veya uluslararası olgular/gelişmeler temel alınarak ortaya atılan 'öldürülme nedeni' etrafında kurgulanan iddialar olduğu görülmektedir" ifadelerine yer verildi. nbsp;Raporda, söz konusu iddiaların bu aşamada araştırılması ve ispatlanması imkanı bulunamadığı belirtilerek, "Ölüm nedeninin netleştirilmesinden sonra söz konusu iddiaların ciddiyeti/geçerliliği hakkında düşünülebileceği/inceleme yapılabileceği açıktır. Bu nedenle, Tıbbı Uzmanlar Heyetince mevcut tıbbi veriler çerçevesinde önerilen, ölüm nedeninin belirlenmesine ilişkin yöntem ve süreçlerin gerekliliğinin; raporun yukarıdaki bölümlerinde yapılan tespit ve değerlendirmeler muvacehesinde merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ailesiyle yargı organlarının takdir edebileceği bir durum olduğu kanaatine varılmıştır" denildi.

RAPORUN TAMAMI İÇİN TIKLAYIN nbsp;

SAĞLIK HİZMETLERİNDE CİDDİ SORUNLAR VAR
Raporda, cumhurbaşkanlarına sunulan sağlık hizmetlerinin kapasitesi ve kalitesiyle ilgili ciddi sorunlar bulunduğu belirtilerek, "Merhum Turgut Özal'ın geçmiş sağlık bilgileri ve yoğun program trafiği bilinmesine rağmen derhal müdahaleye uygun ve yeterli sağlık personeli, ekipmanı ve donanımlı bir ambülansın bulundurulmamış olması kabul ve izah edilebilir bir yönetim anlayışı ve uygulaması değildir. Bu açıdan, merhum Turgut Özal rahatsızlandığı anda kendisine ne gerekli vasıfta ilk müdahale yapılabilmiş ne de uygun bir şekilde ve tam zamanında hastaneye götürülebilmiştir" değerlendirmesinde bulundu. Raporda, Özal'ın saç telleri üzerinde bugüne kadar herhangi bir inceleme yapılmadığı belirtilerek, "Dr. Cengiz Aslan tarafından şüphe/hatıra gerekçesiyle alınan saç tellerinin, alınış tarzı ve sebebi, bugüne kadar nasıl ve nerede muhafaza edildiği gibi hususlar yeterince açık olmamakla birlikte günümüzdeki teknolojik imkanlar nazara alındığında, merhum Cumhurbaşkanı'nın alınan saç tellerinin üzerinde inceleme yapılmasının, şüpheli ölüm iddialarının aydınlatılmasına katkı sağlayabileceği değerlendirilmiştir" denildi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...