Tunus Cumhurbaşkanı Merzuki, Türkiye'ye gelecek

/ Kaynak: AA
Tunus Cumhurbaşkanı Merzuki, Türkiye'ye gelecek

GÜNDEM Haberleri  / AA

Tunus Cumhurbaşkanı Munsif Merzuki, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün davetlisi olarak resmi ziyarette bulunmak üzere yarın Türkiye'ye gelecek.

Tunus CumhurbaşkanıMunsif Merzuki, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün davetlisi olarak resmi ziyarette bulunmak üzere yarın Türkiye'ye gelecek. nbsp;Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, Gül'ün 7-9 Mart 2012 tarihlerinde Tunus'a gerçekleştirdiği ziyarete iade amacıyla Türkiye'ye gelecek olan konuk Cumhurbaşkanı'na, bakanlar ve Tunus özel sektörü temsilcilerinin de dahil olduğu heyetin eşlik edeceği bildirildi. nbsp;Ziyaretin, Arap Baharı'na öncülük eden 14 Ocak 2011 Yasemin Devrimi'nin ardından Tunus'tan Türkiye'ye cumhurbaşkanı seviyesinde ilk kez gerçekleştirilecek olması nedeniyle tarihi önem taşıdığı belirtilen açıklamada, "Aradan geçen yaklaşık 2,5 yıllık süre içinde Tunus halkının siyasi reform süreci başta olmak üzere yeniden yapılanma ve demokratikleşme yolunda attığı somut adımlar, uluslararası camia tarafından yakından ve takdirle takip edilmektedir" ifadesine yer verildi.
Merzuki'nin ziyareti çerçevesinde yarın gerçekleştireceği resmi görüşmelerin ardından, Türkiye-Tunus İş Forumu'na katılacağı kaydedilen açıklamada, 29 Mayıs Çarşamba günü ise TBMM Genel Kurulu'na hitap edeceği belirtildi.
ODTÜ Teknokent'te incelemelerde bulunacak Merzuki'nin TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ile Uluslararası Stratejik Araştırmalar Enstitüsünde (USAK) birer konuşma yapacağı bilgisi verilen açıklamada, daha sonra İstanbul'a hareket edeceği, buradaki temaslarının ardından da 30 Mayıs Perşembe günü de Türkiye'den ayrılacağı aktarıldı.
Açıklamada, Tunus'un, Türkiye için "en ziyade dayanışmaya mazhar ülke" konumunda olduğu belirtilerek, şunlar kaydedildi:
"Sayın Cumhurbaşkanımızın Tunus'a gerçekleştirdikleri seyahat, Yasemin Devrimi'nin ertesinde bu ülkeye yabancı bir Devlet Başkanı tarafından yapılan ilk resmi ziyaret olmuş, iki halk arasındaki kadim dostluk ve kardeşlik bağlarını pekiştirerek ilişkilerde yeni bir sayfa açmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımız, ziyaretleri münasebetiyle, Tunus Ulusal Kurucu Meclisi'ne hitap eden ilk yabancı Devlet Başkanı da olmuşlardır.
Bu çerçevede, Cumhurbaşkanı Sayın Merzuki'nin ziyareti de, geçen yıl aralık ayında imzalanan "Siyasi Bildiri" ile "stratejik ortaklık" düzeyine yükseltilen Türkiye-Tunus ilişkilerinin tüm yönleriyle en üst düzeyde gözden geçirilerek güçlendirilmesine hizmet edecektir."
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...