Tunceli'deki gösterilerde bir şehit

/ Kaynak: AA
Tunceli'deki gösterilerde bir şehit

GÜNDEM Haberleri  / AA

Tunceli Devlet Hastanesi Başhekimi Erdem Kaya, gazdan etkilenerek hastaneye kaldırılan polis memurunun şehit olduğunu açıkladı.

Gezi Parkı odaklı eylemlerde yaralandıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan için Tunceli'de yapılan eyleme müdahale sırasında kalp krizi geçiren polis memuru, şehit oldu. Cumhuriyet Caddesi'ndeki Şehit Nahit Bulut Polis Merkezi ve önünde bulunan zırhlı araçlara taş, havai fişek ve molotofkokteyli atan gruba müdahale esnasında, zırhlı araç içerisinde bulunan polis memuru Ahmet Küçüktağ (30), kalp krizi geçirdi. Tunceli Devlet Hastanesine kaldırılan Küçüktağ için Elazığ'dan askeri helikopterle kalp pili getirildi. Kalp pili takılan ve yaklaşık 3 saat kalp masajı yapılan Küçüktağ, müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Küçüktağ'ın yaklaşık 8 ay önce evlendiği öğrenildi. nbsp;

Tunceli'deki gösterilerde bir şehit

TUNCELİ VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Tunceli Valisi Hakan Yusuf Güner, "Polis kardeşimizin vefatı, görev esnasında, araç içerisinde, herhangi bir fiili müdahaleye maruz kalmadan, oluşan bir rahatsızlık çerçevesinde hastanede ruhunu teslim etmesiyle meydana gelen bir olaydır" dedi.

Vali Güner, Tunceli Devlet Hastanesi önünde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Berkin Elvan için Tunceli'de yapılan eyleme müdahale sırasında kalp krizi geçiren ve şehit olan polis memuru Ahmet Küçüktağ'a (30) Allah'tan rahmet, polis teşkilatına ve halka başsağlığı diledi.

Tunceli'de, "halkını yaşat ki devlet yaşasın, insanı yaşat ki devlet yaşasın" ruhuyla emniyet teşkilatı ve diğer kurumlarla beraber halka hizmet için
çalıştıklarını ifade eden Güner, şunları söyledi:

"Akşam saatlerinde il merkezinde meydana gelen gösteriler esnasında 'shortland' diye tabir edilen araç içerisinde bir polis memuru kardeşimiz rahatsızlanıyor. Anında hastaneye sevk ediliyor. Hastanede gerekli müdahaleler kalp pili de dahil olmak üzere yapıldı ancak maalesef şehit oldu. Hayata döndüremedik. Ben bütün emniyet teşkilatımıza, Tunceli emniyet teşkilatımıza, aziz milletimize ve aziz devletimize başsağlığı diliyorum. Bizler bir etle tırnak gibi aziz milletimize devletin bir hizmetkarı olarak kanunlar çerçevesinde hizmet etmeye devam edeceğiz. Polis kardeşimizin vefatı, görev esnasında, araç içerisinde, herhangi bir fiili müdahaleye maruz kalmadan, oluşan bir rahatsızlık çerçevesinde hastanede ruhunu teslim etmesiyle meydana gelen bir olaydır. Ben huzurlu günler, şuurlu günler, kardeşlik dolu, barış dolu, birlik ve beraberlik içerisinde geleceğe emin adımlarla yürüyeceğimiz günler diliyorum. Aziz milletimize, aziz polis teşkilatımıza ve devletimize başsağlığı diliyorum."

Tunceli'de cenaze töreni yapılıp yapılmayacağının sorulması üzerine Güner, "Şu anda ailesi çok perişan durumda. Anne babasına haber veriliyor. Emniyet teşkilatımız gerekli koordinasyonu ailesinin rızası çerçevesinde şehidimize yakışır bir şekilde icra edecektir. İnşallah, şehidimize ve emniyet teşkilatımıza yakışır bir şekilde kardeşimizi uğurlayacağız" diye konuştu.

Cumhuriyet Caddesi'ndeki Şehit Nahit Bulut Polis Merkezi ve önünde bulunan zırhlı araçlara taş, havai fişek ve molotofkokteyli atan gruba müdahale esnasında, zırhlı araç içerisinde bulunan ve kalp krizi geçiren polis memuru Ahmet Küçüktağ, kaldırıldığı Tunceli Devlet Hastanesinde yaşamını yitirmişti.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...