Tunceli'de 24 terörist yakalandı

/ Kaynak: İHA
- Güncelleme:
Tunceli'de 24 terörist yakalandı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Tunceli'de güvenlik güçlerinin Ovacık ilçesi kırsalında sürdürdüğü operasyonlarda, 24 Maoist Komünist Partisi-Halk Kurtuluş Ordusu (MKP-HKO) militanı silahlarıyla birlikte sağ olarak yakalandı.

İçişleri Bakanı idris Naim Şahin, Tunceli'nin Ovacık ilçesinde 24 terörist ve 1 işbirlikçinin yakalandığını söyledi. nbsp; nbsp;
Memleketi Ordu'ya okul açılışları için gelen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, açılışların ardından yaptığı konuşmada, "Tunceli'nin Ovacık ilçesinde 24 terörist ve 1 işbirlikçi yakalandı" dedi. Bakan Şahin, şunları kaydetti: "Tunceli Ovacı ilçesi kırsalında dün sabahtan beri yürütülen arama tarama çalışmaları sonucunda 1 terörist ve bir iş birlikçi ele geçirilerek, dünden itibaren arama tarama çalışmaları yoğun hale getirildi. Ovacık kırsalında bugün akşam saatlerinde farklı temaslar neticesinde silahlı mukarenet neticesin 24 örgüt militanı, bir işbirlikçi ile birlikte ele geçirildi. MKP örgüt mensubu olarak nitelendirilen Maolist Komünist Partisi üyesi yakalanmış oldu. Tunceli Jandarması dikkatli ve sabırlı bir çalışma gerçekleştirerek takip ettiği örgüt militanları ile çatışmaya girerek, zayiat vermeden operasyonu üstün başarı ile tamamlamış oldu." nbsp;

KİMDİR BU MKP?
Maoist Komünist Partisi ya da kısaca MKP, Türkiye'de faaliyet gösteren yasadışı Marksist-Leninist-Maoist bir örgüt. Örgütün amacı; Türkiye'de komünist bir devrim yapmak. Bu amaçla başta Tunceli (Dersim) olmak üzere çeşitli bölgelerde silahlı faaliyetler yürütüyor. Örgütün silahlı kanadı Halk Kurtuluş Ordusu ya da kısaca HKO. MKP/HKO; TKP/ML-TİKKO'daki bir grubun ayrılmasıyla oluşmuş ayrı bir örgüt. Örgüt, silahlı faaliyetlerini TKP/ML-TİKKO, DHKP/C, MLKP, Devrimci Karargâh, PKK gibi örgütlerle birlikte Tunceli, Tokat, Kastamonu, Giresun, Ordu ve metropollerde yürütüyor. (Wikipedia)

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...