Tunceli ve Siirt'te 5 terörist öldürüldü

- Güncelleme:
Tunceli ve Siirt'te 5 terörist öldürüldü

GÜNDEM Haberleri

Tunceli'nin Hozat ilçesi kırsalında terör örgütü mensuplarıyla sağlanan sıcak temas sonucunda, 2 terörist etkisiz hale getirildi; 1 terörist de yaralı yakalandı. Siirt'in Eruh ilçesinde de karakol basmaya gelen teröristleri fark eden güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesi ile çıkan çatışmada etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3'e yükseldi.

Tunceli Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Hozat kırsalında dün bölücü terör örgütü mensuplarıyla sağlanan sıcak temas sonucunda, 2 teröristin etkisiz hale getirildiği, 1 teröristin de yaralı olarak ele geçirildiği belirtildi. Bölgede operasyonların devam ettiği kaydedildi. nbsp;Hozat kırsalında dün saat 16.25 sıralarında terör örgütü mensuplarıyla sıcak temas sağlanmıştı. nbsp;

ÇOK SAYIDA SİLAH VE MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ nbsp;
Operasyonun ardından yapılan arazi aramasında 1 adet M-16 piyade tüfeği, 1 adet Bixi makinalı tüfek, 4 adet Kalaşnikof piyade tüfeği, 4 adet el bombası ve 1 adet telsiz ile birlikte bu silahlara ait çok sayıda mühimmat ve yaşam malzemesi de ele geçirildi.

SİİRT'TE DE 3 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ
Siirt'in Eruh ilçesinde de karakol basmaya gelen teröristleri fark eden güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesi ile çıkan çatışmada etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3'e yükseldi. Yaşanan çatışmanın ardından ölü bulunan teröristin üzerinden silah ve el bombaları çıktı. nbsp;Siirt Valisi Ahmet Aydın, çeşitli şekillerde kandırılan bütün teröristlere çağrıda bulunarak, devletin adaletine ve hoşgörüsüne sığınmalarını istedi. Vali Aydın, halkın huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini sözlerine ekledi. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...