Tunç Fındık, 'Müslümanım diye öldürmediler'

Tunç Fındık, 'Müslümanım diye öldürmediler'

GÜNDEM Haberleri

Gazetemizin basın sponsorluğunu yaptığı Tunç Fındık yurda döndü. 11 arkadaşı öldürülen Fındık, 'Olaydan önce kampa gelen garip adamlar, 'Müslümansan gel namaz kılalım' dediler.'

Pakistan'daki tırmanışı yarıda bırakarak İstanbul'a dönen millî dağcımız Tunç Fındık, "Yeniden dünyaya gelmişi gibiyim. Ülkeme ve aileme geri döndüğüm için mutluyum" dedi. nbsp;11 arkadaşını kaybettiği Nanga Parmat kampındaki terör saldırısını sorduğumuzda ise Tunç Fındık'ın sinirleri gerildi, elleri titredi... Saldırıdan birkaç gün önce kamp bölgesine 'ilginç tiplerin' geldiğini ifade eden dağcımız, katliamı şöyle anlattı: "Bütün dağcılarla tek tek konuşup sorular sordular. Onların terörist olduğunu tahmin edemedik. Hatta sakallı biri bana yaklaştı ve hangi ülkeden olduğumu, Müslüman olup olmadığımı sordu. Ben de Türkiye'den olduğumu söyleyince, 'Müslümansan gel namaz kılalım' dedi. O günü deneme tırmanışları yapmak üzere kamptan ayrıldım, ancak dağcıların çoğu oradaydı. Daha sonra ana kamptan 'Pakistan hükümetinin, bölgede güvenlik zaafı olduğu için her türlü faaliyetin iptal edildiği' haberi geldi. Kampa geri döndüğümüzde ise katliam yapılmıştı. "
Hedeflerinde sapma değil yalnızca gecikme olduğunu söyleyen Fındık, Türkiye Gazetesi'nin de aralarında bulunduğu sponsorlarıyla görüşüp yeni bir program yapmak zorunda olduğunu açıkladı. Pakistan'da aşılması gereken 8 binlik 4 zirve kaldığını dile getiren dağcımız, "Pakistan'ın dışındaki Nepal'de de 2 adet 8 binin üzerinde dağ var. Öncelik olarak bu iki zirveyi aşıp, daha sonra eğer devlet güvenlik garantisi verirse Pakistan'da gidip 14'lük seriyi tamamlamak isterim" dedi.
ÇOK ŞÜKÜR nbsp;SİZLERLEYİM
Tunç Fındık'la Pakistan'dan yaptığı mecburi dönüş sonrası konuştuk. Gazetemizin basın sponsorluğunu yaptığı millî dağcımız, "Havaalanına inene kadar büyük bir stres yaşadım. Çok şükür sizlerleyim ve güvendeyim. Artık tırmanış başka bahara" dedi.

nbsp;Tunç Fındık, 'Müslümanım diye öldürmediler'
EŞİ: gitmesine izin vermem!
Havaalanında Tunç Fındık'ı heyecanla bekleyen bir kişi daha vardı; millî dağcının eşi Nurcan Demirel Fındık. Eşiyle hasret gideren nbsp;Nurcan Hanım, "Allah onu bize tekrar bağışladı. Ben eşimi yolda bulmadım. Sanırım bir daha Pakistan'daki dağlara tırmanış için ona izin vermem" diye konuştu. (Fotoğraf: Ali Yedek)
##tgvideo##
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...