Tüm börek tariflerini unutun! Önce görüntüsüyle ardından lezzetiyle mest ediyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Tüm börek tariflerini unutun! Önce görüntüsüyle ardından lezzetiyle mest ediyor
GÜNDEM Haberleri

Sofralarda ona da yer açın. Görüntüsü ile mest eden tadına doyum olmaz kat kat börek tariflerine alternatif haşhaşlı börek favoriniz olacak.

Bildiğiniz bütün börek tariflerini unutun. Kıymalı, patatesli, pırasalı hatta patlıcanlı iç harcı ile gönüllere taht kuran çay yanı atıştırmalığı çeşitli börek tariflerine yeni bir alternatif doğuyor.

Haşhaşın keskin ve rahatlatan aroması bu kez börek içinde yer buluyor. Akşam beş çaylarında, özel davet sofralarında hem görüntüsü hem lezzeti ile tüm ilgiyi üzerinde toplayacak.

HAŞHAŞLI BÖREK TARİFİ MALZEMELERİ

  • Bir adet yumurta
  • Bir su bardağı ılık süt
  • Dört su bardağı un
  • 3'te 4 çay bardağı sıvı yağ
  • Bir yemek kaşığı şeker
  • Bir çay kaşığı tuz
  • Yarım paket yaş maya

İç harcı için:

  • Bir çorba kasesi haşhaş ezmesi
  • Üç yemek kaşığı sıvı yağ

Tüm börek tariflerini unutun! Önce görüntüsüyle ardından lezzetiyle mest ediyor

Nefisyemektarifleri.com’un hazırladığı börek tarifinde işin püf noktası hamurunda. Peki, hazır zannedilen haşhaşlı çörek (tüm püf noktalarıyla) tarifi nasıl yapılır?

  1. Öncelikle derin bir kabın içine süt, su, şeker, mayayı ekleyelim ve karıştıralım.
  2. Un hariç diğer malzemeleri de ekleyip tekrar karıştıralım.
  3. Elenmiş unu içine azar azar ekleyerek kaşıkla karıştıralım.
  4. 6 su bardağı unu elimi değdirmeden kaşık yardımı ile karıştırdım.
  5. Diğer kalan unları elimizle yoğurarak ekleyelim ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  6. Hamurumuzu streçleyip bir örtüye sarıp en az bir saat dinlendirelim.
  7. Hamurumuz dinlenirken haşhaşlı harç için gerekli malzemeleri bir kabın içine alıp karıştıralım ve bir kenara alalım.
  8. Kabarmış olan hamurumuzu biraz un serptiğimiz tezgaha alalım.
  9. Hamuru 6 eşit parçaya bölelim.
  10. İlk yaptığımız bezeden başlayarak pasta tabağı büyüklüğünde elimizle açalım. Hepsi için aynı işlemi uygulayalım.
  11. Tekrardan ilk açtığımız bezeden başlayarak merdane yardımıyla servis tabağından biraz büyük olacak şekilde açalım.
  12. Açtığımız hamurun üzerine bir miktar haşhaşlı harçtan koyup her yerine yayalım.
  13. Bütün hamurları aynı şekilde açıp üst üste koyup arılarına haşhaş koyalım.
  14. En üstte koyduğumuz hamurun üzerine harç koymuyoruz.
  15. Üst üste koyduğumuz hamurları elimizle bastırarak 1 santimetre kalınlığında olacak şekilde açalım.
  16. 1, 5 – 2 cm aralıklarla hamuru 12-14 parçaya keselim.
  17. Kestiğimiz şeritlerin iki ucundan elimizle tutup biraz açalım ve döndürelim.
  18. Döndürdüğümüz hamuru tezgaha koyup kendi etrafında dolayalım ve yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.
  19. Diğer hamurlar için de aynı işlemi uygulayalım.
  20. Bitirdikten sonra tepsinin üzerine bir bez örtüp 10-15 dk. daha mayalandıralım.
  21. Ayırdığımız yumurta sarılarına 2 çorba kaşığı sıvı yağ ekleyelim ve çırpalım.
  22. Çöreklerimizin üzerine sürelim.
  23. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

Afiyet olsun.

Kaynak: Nefisyemektarifleri.com

Dernek: Turkiyegazetesi.com.tr

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...