“Tuğrul Türkeş ülkeme gelme!”

Düzenleyen:
“Tuğrul Türkeş ülkeme gelme!”

GÜNDEM Haberleri

Dört ay evvel Türk vatandaşların üzerine köpeklerini salan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’yı gece yarısı polis eşliğinde sınır dışı eden Hollanda, düşmanca tavrını sürdürüyor.

Haber Merkezi ankara

Dört ay evvel Türk vatandaşların üzerine köpeklerini salan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’yı gece yarısı polis eşliğinde sınır dışı eden Hollanda, düşmanca tavrını sürdürüyor. Hollanda hükûmeti, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’in, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü nedeniyle önümüzdeki hafta salı günü Apeldoorn kentinde yapacağı toplantıyı yasakladı. Hükûmetin açıklamasında, “Şu andaki koşullarda iki ülke arasındaki mevcut ilişkiler açısından Türkeş ya da herhangi bir kabine üyesinin Hollanda’ya gelmesinin, arzu edilen bir durum olmadığı” vurgulandı. Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Hollanda’nın bu düşmanca tavrına tepki gösterdi. 

Hain darbe girişiminde yaşananları anlatmak ve yurt dışında çalışıp kalbi ülkesi için atan vatandaşlarla buluşup sohbet etmek maksadıyla toplantıyı kabul ettiklerini ifade eden Başbakan Yardımcısı Türkeş “Hollanda Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan bu açıklama, orada yaşayan ve oranın ekonomisine katkı sağlayan insanlarımızın demokratik haklarına ve hür iradeleriyle faaliyet yapma özgürlüğüne karşı bir müdahale niteliğindendir” dedi. Hollanda, geçen mart ayında anayasa değişikliği referandumu kampanyası çerçevesinde toplantı yapmak isteyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’ya izin vermemişti.  

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...