TSK'dan yeni nesil nakliye uçağı A400M

/ Kaynak: CHA
TSK'dan yeni nesil nakliye uçağı A400M

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Türk Hava Kuvvetleri'ne bu yıl içinde teslimatı yapılacak ilk uçak, Airbus Military'nin, yeni nesil nakliye uçağı A400M'in Türkiye ziyareti başladı.

MSN6 olarak tanınan uçak, dün Ankara dışındaki Etimesgut Hava Üssü'ne indi. Tanıtım uçuşu içeren programla birlikte uçak bugün Türk Hava Kuvvetleri üst rütbeli subaylarına, uçak mürettebatına ve yer mürettebatına gösteriliyor. Uçak, yarın Fransa'nın Toulouse şehrine dönmeden önce, benzeri tanıtımlar için Ankara'nın 200 kilometre güneydoğusunda bulunan Kayseri Hava Üssü'ne uçacak. Türkiye, ilk teslimat tarihi eylül ayında olmak üzere on adet A400M siparişi verdi. Dünya silahlı kuvvetlerinin askeri ve sivil görev ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlanmış yepyeni bir askeri nakliye uçağı olan A400M, en ileri teknolojileri sayesinde daha yüksek, daha hızlı ve daha uzağa uçarken manevra kabiliyeti, düşük hız seviyeleri ve kısa, yumuşak ya da sert alanlara inebilme özelliklerine de sahip. Taktik ve stratejik-lojistik misyonlarda kullanılabilen uçak, özellikle günümüzün askeri ve yardım operasyonlarında gerekli büyük kargoları taşıyabilmek için tasarlanan kargo bölümü ile gerekli malzemeleri hızla ve non-stop ulaşması gereken bölgelere götürebiliyor.
Güvenilirliği, sağlamlığı ve beka kabiliyeti sayesinde çok amaçlı nakliye uçağı A400M, daha küçük filolar ve dolayısıyla operatörlere daha az maliyet sağlamakta. A400M aynı zamanda bugüne kadar üretilen en düşük maliyetli ve çok yönlü nakliye uçağı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN
GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...