TSK'dan yalanlama geldi

TSK'dan yalanlama geldi

GÜNDEM Haberleri

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) kaynakları, Taraf Gazetesi başta paralel medyanın Ağrı'da meydana gelen olaylarla ilgili tezviratına yanıt verdi.

PKK saldırısında yaralanan üsteğmenin bile bile ölüme gönderildiği iddiası 'En hafif tabirle vicdansızlık' olarak değerlendirildi. Taraf Gazetesi'nde yer alan 'Ağrı çatışmasında gazi komutana soruşturma' başlıklı haberde yer alan iddialara TSK kaynaklarından yalanlama geldi. TSK kaynakları, haberdeki Üsteğmen M.E.A'nın Diyadin'deki olaylara, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başbakanlığı sırasında hakaret ettiği için ölüme bile bile gönderildiğine dair iddiaya şu yanıt verildi: "Üstteğmenin soruşturması sürüyor. Cezası varsa yargının verdiği cezayı alacaktır. Ama valiliğin bile bile o üstteğmeni ölüme gönderdiği iddiası en hafif tabirle 'vicdansızlıktır'.


Açıklama krizi iddiası


Askeri kaynaklar, haberdeki 'Diyadin olayının Genelkurmay, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık arasında açıklama krizine yol açtığı iddiası' ile ilgili olarak da "Genelkurmay açıklama yaparak PKK, HDP ve paralelcilerin oyununu bozdu. Genelkurmay Başkanı açıklama yapmadan önce Cumhurbaşkanı ve Başbakan ile koordine halindeydi, sonra açıklama yapıldı. Bu hükümet ile TSK'yı karşı karşıya getirme oyununun bir parçası. TSK ile hükümet geçmişle kıyaslandığında en güzel çalıştıkları dönem. Bunu çekemiyorlar, sıkıntıyı bunda yaşıyorlar" ifadeleri kullanıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...