TSK'dan sert açıklama: 'Bağrımızda yılan beslemişiz'

Düzenleyen:
TSK'dan sert açıklama: 'Bağrımızda yılan beslemişiz'

GÜNDEM Haberleri

Genelkurmay Başkanlığı, darbe girişiminde bulunan hainlerin, Türk Silahlı Kuvvetlerinin, vatanını, milletini, bayrağını seven ezici çoğunluktaki mensuplarıyla hiçbir ilgisinin olmadığını bildirdi.

Haber Merkezi ANKARA

Genelkurmay Başkanlığı, 15 Temmuz darbe girişiminin perde arkasını yaptığı yazılı açıklama ile aydınlattı. Açıklamada MİT’in Genelkurmay’ı cuma günü 16:00’da uyardığı belirtilirken, “Hainlerin, halkımızın Peygamber ocağı olarak adlandırdığı Türk Silahlı Kuvvetlerinin, vatanını, milletini, bayrağını seven ezici çoğunluktaki mensuplarıyla kesinlikle hiçbir alakası yoktur” denildi.

Genelkurmay’dan yapılan 11 maddelik açıklamada MİT’ten gelen bilgi sonrasında Genelkurmay Karargâhında; Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak ve Genelkurmay  II’nci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in katılımıyla darbeye karşı yol haritasının hazırlandığı belirtildi. Açıklamada Orgeneral Akar’ın hemen şu emirleri verdiği ifade edildi:

1-Silahlı Kuvvetler Komuta Harekat Merkezi Amiri Tuğgeneral İlhan Kırtıl aranarak, Türk hava sahasında ikinci bir emre kadar hiçbir askeri hava aracının (uçak, helikopter vs.) havalanmaması, havada bulunanların derhal üslerine dönmesi, 
2- Kara Havacılık Komutanlığına gidilerek orada bulunan personel konuları ve hava araçlarının uçmaması dahil gereken her türlü tedbirin alınması, 
3- Etimesgut’taki Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığına gidilerek tank ve zırhlı araçlar başta olmak üzere tüm araçların hareketlerinin durdurulması ve hiçbir şekilde dışarı çıkmamaları yönünde gereken tedbirlerin alınması.
Orgeneral Güler’in de Genelkurmay Başkanın emriyle Hava Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Merkezi’ni aradığının belirtildiği açıklamada “Türk Hava Kuvvetlerine ait tüm hava araçlarının uçuşlarının durdurulması talimatı verilmiştir. Böylece, alınan bilgi doğrultusunda bu alçak ve sefil girişime karşı ilgili/sorumlu makamlara gerekli ikaz ve emirler anında ve en geniş şekliyle iletilmiştir” denildi.

BÜNYEDEKİ UR

Açıklama şöyle devam etti:

“Bünyemizde ur haline gelen, kendilerine emanet edilen ve düşmana karşı kullanılması gereken silahları devletimize, silah arkadaşlarına ve halkımıza karşı kullanmakta tereddüt dahi etmeyen illegal çete (FETÖ) mensubu terörist hainler tarafından ihanet belgesi olan sözde (2 numaralı) bildirinin Genelkurmay Başkanınca imzalanması ve televizyonda okunması yönünde kendisine tehdit ve zorlamada bulunulmuştur. Hainlerin bu talepleri Genelkurmay Başkanı tarafından hakaret içeren ifadelerle, hiddetle ve kesinlikle reddedilmiştir.” 

Türk Silahlı Kuvvetlerinin gerçek evlatlarının ve kahraman emniyet mensuplarının anında verdiği tepki ve milletin kahramanca karşı koymasıyla cunta heveslisi terörist hainlerle mücadele edildiğinin altı çizilen açıklamada, “Bağrımızda beslediğimiz yılanlara alanda layık oldukları cevap verilmiştir. Bu zilleti ve rezaleti, Türkiye Cumhuriyeti devletine, mazisi şan ve şerefle dolu Türk Silahlı Kuvvetlerine ve asil milletimize yaşatan alçaklar en ağır şekilde cezalandırılacaklardır” denildi.

ASKER ELBİSESİ İÇİNE GİRMİŞ ELİ KANLI CANİLER!

“Asker elbisesi içerisine girmiş eli kanlı canilerden oluşan illegal çete mensubu terörist hainlerle” TSK’nın ülkenin bekası için canla başla mücadele eden kahraman ve fedakâr mensuplarının çok iyi ayırt edilmesi istenen açıklamada, “TSK en genç erinden en yüksek rütbeli general/amiraline kadar tüm personeliyle demokratik hukuk sistemi içerisinde devletimizin ve yüce milletimizin emrinde, görevinin başındadır. Zafer, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye, asil milletimizin yüksek değer ve hedeflerine inananlarındır” değerlendirilmesine yer verildi. Açıklamada 15 Temmuz akşam saatlerinde başlayan darbe girişiminin 17 Temmuz günü saat 16:00 itibarıyla bütün yurt genelinde tam anlamıyla bastırıldığı ve TSK birlik ve kurumlarının tamamında mutlak kontrol sağlandığının altı çizildi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...