TSK’dan nefes kesecek tatbikat: Efes 2022 düşmana korku salacak

Düzenleyen: / Kaynak: AA
TSK’dan nefes kesecek tatbikat: Efes 2022 düşmana korku salacak

GÜNDEM Haberleri  / AA

Türk Silahlı Kuvvetleri tarihin en büyük tatbikatına imza atıyor. 10 binden fazla personelin görev alacağı tatbikata 37 ülke katılacak.

Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre TSK’nın şu ana kadar görülmemiş en büyük planlı tatbikatlarından Efes 2022 tatbikatı için birinci safhaya 20 Mayıs’ta geçildi.

'Bilgisayar Destekli Komuta Yeri Tatbikatı' gerçekleşirken ‘Doğanbey Atışlı Tatbikat Bölgesi'ndeki tatbikat haziranın ikinci haftasında yapılacak. Tatbikat Seçkin Gözlemci Günü faaliyeti ile sona erecek.

37 farklı ülkeden binlerce personelin katılacağı tatbikat en büyük birleşik müşterek tatbikat. En büyük tatbikat olacak olan Efes 2022 Tatbikatı’ına TSK unsurları ile birlikte toplam 10 binden fazla personelin katılması planlanıyor.

Tatbikata 2016 yılında 8, 2018 yılında ise 20 ülke katılırken şimdiye kadar yapılmış tüm tatbikatlardan daha büyük olacak olan Efes 2022 tatbikatına, tarihinin en geniş katılımıyla 37 farklı ülkeden 10 binlerce personel katılacak.

Tatbikatta, İtalyan firkateyninden, Libya Deniz Kuvvetleri hücum botuna, ABD Silahlı Kuvvetlerine bağlı Ch-53 helikopterleri ve zırhlı araçlara kadar birçok teçhizat var.

Tatbikatın seçkin gözlemci günü faaliyetlerini 20’den fazla ülkeden savunma bakanları, genelkurmay başkanları ve kuvvet komutanlarının takip etmesi bekleniyor. Jenerik bir senaryo kapsamında topçu atışları ile desteklenen amfibi harekatı icra edilecek, hedefler kara ateş destek vasıtaları, savaş uçakları ve taarruz helikopterleri ile vurulacak.

Özel Kuvvet Harekatı'nın da icra edileceği Efes 2022'de gemiden hedefe manevra, havadan ikmal, muharebe arama kurtarma, meskun mahal yetenekleri de sergilenecek.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...