TSK'dan günlük faaliyet raporu

/ Kaynak: AA
TSK'dan günlük faaliyet raporu

GÜNDEM Haberleri  / AA

Başbakan Erdoğan'ın Adana ziyaretinde 2 AH-1P Kobra helikopteri, gözetleme faaliyetleri için bir Gören uçağı görev yapacak

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan TSK'nın günlük faaliyetlerine ilişkin duyuruya göre, Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait 23 gemi ile NATO/Çok Uluslu Görevler için Aden Körfezi, Akdeniz, Ege Denizi ve Karadeniz'de keşif, karakol, eğitim ve tatbikat görevlerine devam ediliyor. 1 CN-235 deniz karakol uçağı ile Karadeniz Uyum Harekatı kapsamında Karadeniz'in uluslararası hava sahasında keşif, gözetleme ve karakol görevi gerçekleştiriyor. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, Şırnak ve Siirt'teki askeri birliklerde denetlemelerde bulundu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki heyetin Adana'ya yapacağı seyahat kapsamında Kara Kuvvetleri Komutanlığından güvenliğin sağlanması maksadıyla 2 AH-1P Kobra helikopteri, Hava Kuvvetleri Komutanlığından havadan keşif, gözetleme faaliyetleri için bir Gören (C-160) uçağı görev yapacak. Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait Diyarbakır'dan kalkış yapan 2 F-16 uçağı, Gaziantep-Hatay bölgesinde "Hava Muharebe Devriye Görevi (CAP)" yaptı ve görevini bir sonraki 2 F-16'ya devretti.
Merzifon'dan kalkış yapan ve 10.44'ten itibaren Gaziantep-Hatay bölgesinde CAP görevini yerine getiren 2 F-16 uçağı, Suriye'ye ait 1 SU-24 uçağının, Cilvegözü/Hatay güneyinde sınıra yaklaşması üzerine bölgeye yönlendirildi. Ancak söz konusu hava aracı sınıra 6.7 deniz mili kala dönerek bölgeden uzaklaştı. 2 F-16 uçağı, hava devriye görevini tamamlayarak bir sonraki 2 F-16'ya devretti. İncirlik'ten kalkış yapan 2 F-16 uçağı, Gaziantep-Hatay bölgesinde CAP görevini yerine getirerek İncirlik üssüne döndü.
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...