TSK'dan Azerbaycan ordusuna transfer! Bahtiyar Ersay Paşa, Savunma Bakanına danışman oldu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
TSK'dan Azerbaycan ordusuna transfer! Bahtiyar Ersay Paşa, Savunma Bakanına danışman oldu

GÜNDEM Haberleri

Karabağ Zaferi'yle gösterilen birlikteliği pekiştirmek isteyen Azerbaycan, Türk ordusu modeline geçiş için Türkiye'den önemli bir Paşa'yı transfer etti. Azerbaycan Savunma Bakanı Hasanov’a danışmanı olarak atanan Bahtiyar Ersay, Azerbaycan ordu üniformasıyla ilk kez görüntülendi.

Gardaş Azerbaycan'la birçok alanda yapılan iş birliği, askeri alana da taşındı "İki devlet tek millet" ilkesiyle hareket eden ve bu ilkenin verdiği güçle Karabağ Zaferi'ni kazanan Azerbaycan ile Türkiye, birlikteliği pekiştirecek bir adım daha attı. Bu kapsamda Bahtiyar Ersay Paşa, Azerbaycan Savunma Bakanı Hasanov’a danışmanı olarak atandı.

ÜNİFORMAYLA İLK KEZ GÖRÜNTÜLENDİ

Türk Silahlı Kuvvetleri Azerbaycan Görev Grup Komutanı Korgeneral Bahtiyar Ersay, Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov’un danışmanı olarak atandı.   Terör örgütü PKK'ya yönelik başarılı operasyonlar gerçekleştirilen Bahtiyar Ersay Paşa, atamanın ardından ilk kez Azerbaycan ordu üniformasıyla görüntülendi. 

Ersay'ın Azerbaycan'ın Karabağ'da başlatacağı terörle mücadele operasyonlarına liderlik edeceği kaydediliyor.

ALİYEV, TSK MODELİ İÇİN TALİMAT VERMİŞTİ

Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov, Karabağ zaferinden sonra Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Azerbaycan ordusunun Türk Silahlı Kuvvetleri modeline geçişi hususunda reformlar yapılmasıyla ilgili talimat verdiğini açıklamıştı.

https://twitter.com/shahidovcom/status/1602741077970231296

(Haber7)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...