TSK, siber savaşa hazırlanıyor

TSK, siber savaşa hazırlanıyor
GÜNDEM Haberleri

Sistem, Genelkurmayın kendi kendini hackleyerek açıklarını görmesini sağlayacak. Bu sayede TSK'nın kullandığı ağlarda güvenlik açıkları kapatılacak.

Genelkurmay Başkanlığı'nın en yeni ve en stratejik komutanlıklarından biri olan TSK Siber Savunma Komutanlığının nasıl çalışacağı belli oldu. TSK Muharebe ve Siber Savunma Komutanlığı Komutanı Albay Cengiz Özteke'nin başkanlığında çalışan Siber komutanlıkta şu an 28 personel görev yaparken bu sayının önümüzdeki dönemde 80 kişiye ulaşması öngörülüyor. Burada son teknolojik altyapı ile donatılmış, tecrübeli personel 7 gün 24 saat esasına dayalı olarak görev yapıyor. Siber Komutanlık aslında Genelkurmay 2'inci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'e bağlı. Ancak komutanlık direkt J Başkanlıklarından olan Genelkurmay Muharebe ve Elektronik Bilgi Sistemleri Başkanlığına sorumlu olarak çalışıyor. Komutanlık, TSK tarafından kullanılan ağlarda düzenli olarak siber güvenlik denetlemeleri ve testleri yapıyor. TSK aslında kendi kendisini hackliyor ve sistemdeki açık varsa bu sayede görüp güçlendiriyor. Şimdiye kadar dünya çapında en büyük siber saldırıya Estonya maruz kalmıştı. Ülkeye 2007 yılında 50 ayrı yönden ve ülke üzerinden saatte 2 binden fazla saldırı gerçekleşmiş başta devlet daireleri ve finans sektörü kapatılmış ülkede hayat durmuştu. Estonya bu saldırıda Rusya'yı hedef göstermişti. Türkiye siber alanda yeteneklerini geliştirirken önümüzdeki sene de uluslararası alanda önemli bir toplantıya evsahipliği yapacak. Yaklaşık 30 ülkenin katılımı ile siber güvenlik tatbikatı düzenlenecek.Buket GÜVEN
TÜRKİYE GAZETESİ


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...