TSK olmayınca Emniyet’e sızmışlar

TSK olmayınca Emniyet’e sızmışlar

GÜNDEM Haberleri

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ’nün sınav komisyonlarındaki mülakatlarda özel bir şifreleme yöntemiyle örgüt elemanlarını Deniz Kuvvetleri Komutanlığına yerleştirdiği belirlenmişti.

Ebru Karatosun ANKARA

Soruşturma kapsamında hain örgütün Deniz Kuvvetleri’ne yerleştiremediği örgüt elemanlarını ise Emniyet’e sızdırdığı tespit edildi. Örgütün, şifreleme metoduna uyan yaklaşık 250 şüpheliyi Emniyet’e soktuğu aktarılırken, söz konusu şüphelilerin bazılarının kapatılan Polis Akademisi öğrencisi olduğu da belirtildi. Şüphelilerin bazıları hakkında darbe girişiminin ardından işlem yapıldığı ve ihraç edildikleri kaydedildi. Başsavcılık, zanlıların örgütle bağlantılarını mercek altına aldı. Şüphelilerin örgütle bağlantısını ortaya koyan unsurlardan olan Bank Asya ve ByLock kullanıcısı olup olmadıklarına bakılacağı ifade edilen soruşturmada, HTS kayıtları incelenecek ve görüştükleri imamlar da deşifre edilecek.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...