Asker halk sağlığına da el attı: TSK, mobil laboratuvarları deprem bölgesine sevk etti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Asker halk sağlığına da el attı: TSK, mobil laboratuvarları deprem bölgesine sevk etti

GÜNDEM Haberleri

Depremin ilk anından itibaren sahada her işte görev alan asker halk sağlığı çalışmalarına da katkı sunuyor. TSK'nın su ve gıda analizi yapan mobil gıda kontrol laboratuvarları depreme bölgesine sevk edilerek hizmete vermeye başladı.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde önce 7,7, 9 sonra ise Elbistan merkezli 7,6'lık bir deprem meydana geldi. Deprem, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 10 ili vurdu. Şiddetli deprem asıl tahribatı merkez üs Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Gaziantep'e verdi. En ağır kayıplar bu illerden gelirken Diyarbakır, Adıyaman, Adana, Elazığ, Malatya, Kilis, Osmaniye ve Şanlıurfa'da da binalar çöktü.

Ancak zor bir sınavdan geçen Türkiye, her felaket sonrası olduğu gibi yine tek yürek olmasını başardı. Devlet-millet el ele depremin yaralarını sarmak için seferber olmuş durumda.

MEHMETÇİK HALK SAĞLIĞI İÇİN DEVREDE 

Bazı kesimlerin haksızca eleştirilere maruz kalan askerimiz de deprem bölgesinde acıları dindirmek için canını dişine takarak mücadelesini vermeye devam ediyor. Arama-kurtarmadan tahliye çalışmalarına, lojistik destekten yiyecek-içecek dağıtımına kadar sahadaki hemen hemen her işte görev alan Mehmetçik, halk sağlığı için devreye girdi.

DEPREM BÖLGESİNE MOBİL LABORATUVARLAR GÖNDERİLDİ

Deprem bölgesinde sahra mutfakları ve fırınlar kuran TSK, envanterinde bulunan 4 mobil gıda kontrol laboratuvarını, depremlerden etkilenen Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman bölgelerine sevk etti.

Asker halk sağlığına da el attı: TSK, mobil laboratuvarları deprem bölgesine sevk etti

SU VE GIDALARDA ANALİZ YAPIP DENETİM SAĞLIYOR

Laboratuvarda depremzedelere sunulan gıda ve suların kimyasal ve mikrobiyolojik analizleri, alanında uzman veteriner hekimler tarafından yapılıyor.

Su ve gıda kontrol ile hijyen denetimi de sürekli olarak gerçekleştiriliyor.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...