TSK komutanlarından veda ziyareti

/ Kaynak: CHA
TSK komutanlarından veda ziyareti

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görev süreleri dolan kuvvet komutanları Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a veda ziyaretinde bulundu

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde ilkler yaşanmaya devam ediyor. Son askeri şurada alınan kararlar sonrasında görev süreleri dolan kuvvet komutanları Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a veda ziyaretinde bulundu. Ağustos 2013 askeri şurasında görev süreleri dolduğu için emekli olan kuvvet komutanları bir ilki gerçekleştirerek cumhurbaşkanı ve başbakana veda ziyaretinde bulundu. Komutanlar veda ziyareti için ilk olarak Başbakanlık makamına geldi. Komutanların, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın perşembe ve cuma günü gerçekleştirilecek kuvvet komutanlıklarındaki devir-teslim törenlerinin protokole kapalı olması nedeniyle ilk kez böyle bir ziyaret gerçekleştirdiği bildirildi. nbsp;Erdoğan, Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Hayri Kıvrıkoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral. E. Murat Bilgel, emekli edilmeyip YAŞ üyeliğine kaydırılarak görev süresi uzatılan Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Mehmet Erten ile Jandarma Genel Komutanı Org. Bekir Kalyoncu'yu Başbakanlık resmi konutunda ağırladı. Ziyarette Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz de ziyarette hazır bulundu. Yüksek Askeri Şura toplantısında emekliliğe sevk edilen dört komutan, daha sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e veda ziyareti gerçekleştirdi. Komutanlar ziyaret için Çankaya köşküne geldi. Komutanlar Cumhurbaşkanı Gül ile bir süre sohbet etti. Ziyaretlerin ardından komutanlar ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Milli Güvenlik Kurulu toplantısına geçti. Teamül gereği her ayın son haftası yapılan milli güvenlik kurulu toplantısının, Ağustos ayında devir-teslim törenleri nedeniyle bir hafta önceye alındığı belirtildi. Toplantıya veda ziyaretleri yapan kuvvet komutanları son kez katılırken Gül'ün başkanlığındaki toplantı, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile kurulun yeni ve eski diğer üyelerinin katılımıyla yapıldı.
GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...