Trafik tutanakları düzmece

Trafik tutanakları düzmece

GÜNDEM Haberleri

Maddi hasarlı trafik kazasında sürücülerin tuttuğu tutanakların yarısının düzmece olduğu ve alkollü sürücülerin kendini gizlediği bildirildi

nbsp;Yusuf Serkan Yılmaz BURSA İHA

Yeni Karayolları Trafik Kanununun ardından, maddi hasarlı kaza yapan sürücülerin polisi beklemeden, kendilerinin tutanak tutması suistimallerin de önünü açtı. Bu durum, bazı suç unsurlarını gizlediği gibi sigorta şirketlerini de mağdur etti. Bu konuda kendilerine çok fazla şikayet geldiğini belirten Bursa Oto Galericiler Odası Başkanı Hakan Yanık, trafik kazasına karışan sürücüler arasındaki tutanakların yarısına yakınının düzmece olduğunu öne sürdü. Uygulamanın hayata geçtiği günden bu yana alkollü sürücü tutanaklarına az rastlandığını ifade eden Yanık, bu şekilde alkollü sürücülerin kendilerini akladığını açıkladı. Hakan Yanık, "Sigorta şirketleri bu konuda bize sürekli şikayette bulunuyor. Bu tutanakların yüzde 50'ye yakınının düzmece olduğunu bize söylediler. Bu da onların zarara uğramasına yol açıyor" dedi. Yanık, trafik tutanaklarındaki suistimalleri ortadan kaldırmak için tutanak tutma yetkisinin tekrar polise verilmesi gerektiğini savundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...