Toplu taşımada maske zorunluluğu kaldırıldı

Düzenleyen:
Toplu taşımada maske zorunluluğu kaldırıldı

GÜNDEM Haberleri

Koronavirüs pandemisi nedeniyle 2 yıldır hayatımızda olan maskelerden yavaş yavaş kurtuluyoruz. Vakaların hızla binin altına düşmesinin ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplu taşıma araçlarında maske zorunluluğunun kaldırıldığını duyurdu.

Dünya geneline yayılan COVID-19 salgınının Türkiye'de tespit edilen ilk vakası Sağlık Bakanlığı tarafından 11 Mart 2020'de açıklanmış, Türkiye'de virüse bağlı ilk ölüm ise 15 Mart 2020'de gerçekleşmişti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 1 Nisan 2020'de yaptığı açıklamada koronavirüs vakalarının tüm Türkiye'ye yayıldığını açıklayarak alınan tedbirleri duyurmuştu.

15 güne varan kapanmalar, açık ve kapalı her alanda maske zorunluluğu pandemi ile mücadelede en önemli koz haline gelmişti.

Pandemi sürecinin ortalarında Covid-19'a karşı aşıların geliştirilmesi ve dünya genelinde yürütülen aşı çalışmaları ile salgının yayılım hızı kırılmış, virüsün geçirdiği farklı mutasyonlar sonucu bulaşıcılığı azalmıştı.

Son olarak Bakan Koca vaka sayılarının üst üste 3 gün boyunca binin altında olması halinde maske zorunluluğunun kalkacağını açıklamıştı.

24 saatlik 3 günlük periyotta vaka sayıları binin altında gelince beklenen oldu... 2 yıllık bir sürecin ardından koronavirüs pandemisi hayalarımızdan yavaş yavaş çıkarken, maske yasakları da hastaneler dışında kaldırıldı.

MASKE MECBURİ OLMAKTAN ÇIKTI

Güzel haberi  Twitter'dan duyuran Bakan Koca yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Vaka sayıları arka arkaya üç gün 1.000’in altında gerçekleşti. Toplu taşıma araçlarında maskeleri istersek çıkarabiliriz. Yol maskesiz daha kısa! Hastaneler hariç, Maske mecburi olmaktan çıktı. Fakat bunca tecrübeden sonra, başta toplu taşıma araçları olmak üzere, kalabalık kapalı alanlar için maskemizi yanımıza alabiliriz.

VAKA SAYISI: 864 

Öte yandan Sağlık Bakanlığı 29 Mayıs’da alınan 24 saatlik verilere göre, 864 koronavirüs vakasının tespit edildiğini, hayatını kaybedenlerin sayısının ise iki olduğunu bildirdi.

 Bir günde toplam 129 bin 961 test yapılırken, iyileşen hasta sayısı bin 107 olarak kaydedildi.

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, 2 doz aşılama verilerine de yer verildi. En az 2 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 2. doz aşılama ortalama yüzde 85,49 oldu. 1. doz ortalaması yüzde 93,19 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 147 milyon 720 bin 907’e yükseldi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...