Topkapı Sarayı'nı gezecek engellilere ulaşım kolaylığı

Topkapı Sarayı'nı gezecek engellilere ulaşım kolaylığı

GÜNDEM Haberleri

Topkapı Sarayı'nı gezecek engellilere ulaşım kolaylığı sağlandı. 'Engelsiz müze, temiz çevre' anlayışıyla müzeye, 2 engelli arabası teslim edildi.

Topkapı Sarayı'nı gezecek engellilere ulaşım kolaylığı sağlandı. 'Engelsiz müze, temiz çevre' anlayışıyla müzeye 3 temizlik aracı, 2 engelli arabası ve elektrik hizmet aracı teslim edildi. Kültür Turizm Bakanlığı, Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) katkılarıyla Topkapı Sarayı Müzesi'ne çevre temizliğini gerçekleştirmek ve engelli vatandaşlara ulaşım kolaylığı sağlamak amacıyla 3 temizlik aracı, 2 engelli arabası ve elektrik hizmet aracı teslim edildi. Müzede gerçekleşin teslim törenine; TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürü Çetin Arslan, Topkapı Sarayı Başkanı Haluk Dursun ve birçok davetli katıldı. TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, bu projede örnek seçilmekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Ulusoy, "Bu araçları gerek engelsiz müze anlayışı, gerekse temiz çevre anlayışıyla ortaya çıkardık. Biraz öncede atları buraya getirerek bize tarihi bir yolculuk yaptırdılar. Bu fevkalade hoşuma gitti. 3,5 milyonu aşan ziyaretçi Topkapı Sarayı'nda Ayasofya'da aynı şekilde bundan sonra çağıracağız, karşılayacağız ve memnun edip göndereceğiz."

Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürü Çetin Arslan ise, engelli arabalarını ve temizlik araçlarını Topkapı Müzesi'ne teslim etmekten büyük mutluluk duyduklarını belirterek, "Ziyaretçi ve engelli erişimini kolaylaştırmak için TÜRSAB'ın katkılarıyla engelli araçları, son teknoloji temizlik araçları ve elektrik araçları ile müzemizi daha ulaşılabilir, daha temiz, daha yaşanabilir müze olarak tanıtmayı amaçlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Atlı spor kulübünün gösterileriyle başlayan tören, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ve Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürü Çetin Arslan'ın araçları teslim edip deneme sürüşü yapmalarıyla sona erdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...