Tokatlı vatandaştan alkışlanacak hareket! Depremzedeler için 95 model arabasını sattı: Satış bedelini AFAD'a bağışladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremde 10 il büyük hasar görmüş ve bu felakette binlerce vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Depremzedeler için tüm Türkiye seferber oldu ve birçok yardım toplandı. Tokatlı bir vatandaşın depremzedeler için kullandığı otomobili sattı. Yaklaşık 20 yıldır kullandığı otomobilini depremzedeler için satarak AFAD’a bağışta bulunan vatandaş "Ben bir fiyat koymadım. İhtiyaç sahipleri için otomobilimi sattığım için mutluyum" dedi.

Türkiye 'asrın felaketi' ile mücadele ediyor. Depremin 8. gününde enkaz çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor ve hala daha birçok can kurtarılıyor. Tokatlı bir vatandaş depremzeler için alkışlanacak bir harekette bulundu.  Depremzedelere yardımda bulunmak isteyen Tokatlı vatandaş ise 20 yıldır kullandığı 1995 model otomobilini satışa çıkarttı. Sadullah Sezer, otomobile “Bu aracın satış bedeli AFAD’a bağışlanacaktır” şeklinde yazı asarak Cumhuriyet Meydanına sergiledi.

100 BİN LİRAYA SATILDI, TEKRAR SATIŞA ÇIKARILDI

Yaklaşık 2 gündür satış için bekletilen otomobili Yeni Galericiler Sitesi Kooperatifi üyeleri 100 bin liraya satın aldı. Duyarlı vatandaş otomobilin satışından aldığı parayı AFAD’ın hesabına bağış yaptı. Aracı satın alan Kooperatif Başkanı Ahmet Duran Uçar, otomobili tekrar satışa çıkartarak AFAD’a bağış yapacaklarını söyledi.

SATIŞ BEDELİ AFAD'A BAĞIŞLADI

Yaşadığı duyguları ifade eden Sezer, “Devletimizin yanında olalım, destek verelim istedik. Bugün devletimizin yanında olmayacağız da ne zaman olacağız. Rabbim bize bu fırsatı verdi. Ben bir fiyat koymadım. İhtiyaç sahipleri için otomobilimi sattığım için mutluyum. Deprem bölgesine de gittim. Orada her şey fazlası ile var. Kendi fikrim nakdi para desteği verilmesi daha iyi olur” diye konuştu.

Otomobilin değerinin üzerinde satıldığını ve AFAD’a bağışta bulunduğunu belirten Sezer, “İnşallah deprem bölgesindekilere bir faydamız olur. Bizde bundan huzurlu oluruz” diye konuştu.(İHA)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...