TMO buğdaya zam yaptı, ekmek fiyatlarına yansıması gündemde

Düzenleyen:
TMO buğdaya zam yaptı, ekmek fiyatlarına yansıması gündemde

GÜNDEM Haberleri

Toprak Mahsulleri Ofis (TMO), un sanayicilerine sattığı ekmeklik buğday fiyatlarına yüzde 21-22 oranlarında zam yapmasının ardından ekmek fiyatlarına da zam gelmesi bekleniyor.

Rusya-Ukrayna arasından yaşanan savaş sonrası buğday fiyatları yükselişe geçmişti. Avrupa'nın 'Tahıl ambarı' diye nitelendirilen Ukrayna, Rusya'nın saldırıları karşısında direniyor ancak bu durum buğday tedarikinde de sıkıntılara yol açtı. Buğday ile ilgili birçok ülkede sorun yaşanırken Türkiye'de bu durumdan etkilenen ülkelerden biri oldu.

Toprak Mahsulleri Ofisi 2 gün önce un sanayicilerine sattıkları buğdaya zam yaptığını duyurmuştu. Yaklaşık yüzde 22'lik bir zamla beraber Anlaşmalı un sanayicilerine satılan ekmeklik buğdayın tonu 2 bin 650 liradan 3 bin 210 liraya çıkarıldı.

BAYRAMDAN SONRA GELEBİLİR

NTV'de yer alan habere göre yapılan zam sonrası gözler fırıncılara çevrildi. Bununla beraber akıllara 'Ekmeğe zam yapılacak mı?' sorusu gelirken Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Fiyatın Ramazan ayı içerisinde değişmesini beklemediklerini aktaran Balcı, zammın bayramdan sonra yansıtılabileceğini ifade etti. 

SON ZAM ŞUBAT AYINDA YAPILDI

Öte yandan ekmek fiyatlarına İstanbul'da son zam şubat ayında yapılmış ve İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) 10 Şubat'ta yapılan meclis toplantısında ekmeğe yüzde 31,4 zam kararı alınmıştı. Bu kararla beraber 210 gram ekmeğin fiyatı resmi olarak 3 liraya yükselmişti. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...