TikTok kapanacak mı 2024? YASAKLANDI MI? TikTok kapatılıyor mu, TBMM TikTok temsilcilerini neden çağırdı?

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
TikTok kapanacak mı 2024? YASAKLANDI MI? TikTok kapatılıyor mu, TBMM TikTok temsilcilerini neden çağırdı?

Gündem Haberleri  / Anadolu Ajansı

TikTok kapanacak mı, kapatılıyor mu, YASAKLANDI MI? | TikTok kapanacak mı merak ediliyor. Türkiye’de milyonlarca kullanıcısı olan sosyal medya platformu TikTok son günlerde aile yapısına uymayan yayın ve müstehcen içeriklerle gündeme geldi. TBMM TikTok temsilcisini komisyon toplantısına çağırdı. Bu gelişmelerin ardından TikTok kapanacak mı, kapatılacak mı soruları gündeme geldi.

TikTok kapanacak mı, kapatılıyor mu? TikTok’un son yaşanan olaylar sonrası kapatılacağı yönünde iddialar sosyal medyada yer aldı. Peki, TikTok kapatılıyor mu, kapatılacak mı? İşte detaylar…

TİKTOK KAPANACAK MI?

TikTok, geçmişte birçok kez içerikleri nedeniyle kapatılma talepleri ve "TikTok kapatılsın” etiketi ile gündeme gelmişti. Ancak kapatılma veya kısıtlama kararı alınmamıştı. Peki, TikTok temsilcisi son yaşanan olayların ardından neden TBMM’ye çağrıldı, sınırlama mı getirilecek? İşte konu ile ilgili Anadolu Ajansı tarafından paylaşılan bilgiler:

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Türkiye'ye çağırdıkları TikTok MENAT Bölgesi Kamu Politikaları Yöneticisi ve Türkiye Sözcüsü Emir Gelen ile komisyon toplantısına katılacak.

Hüseyin Yayman AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyada olduğu gibi Türkiye'de de ulusaşırı dijital ağların tartışıldığını belirterek, dijital ağların Türkiye'nin aile yapısını ortadan kaldıracak şekilde, hiçbir ahlaki değer taşımadan faaliyetlerini sürdürmesini asla kabul etmediklerini söyledi.

Dijital ağların bir hukuksal, yönetsel çerçeveye alınması noktasında Dijital Mecralar Komisyonu'nun önemli çalışmalar yaptığını ve yapmaya devam edeceğini kaydeden Yayman, bu kapsamda Türkiye'deki dijital ağların temsilcilik açmasının önemine değindi.

Yayman, "TikTok denilen bir dijital ağın, Türkiye'de bizim ananemize, kültürümüze, örfümüze, dinimize ve hiçbir toplumsal norma uymayan tavrını asla kabul etmiyoruz; kınıyorum, lanetliyorum. Bu konuda yargıyı göreve çağırıyorum. Bunları, bizim aile yapımızın temeline dinamit koyan uygulamalar olarak görüyoruz." diye konuştu.

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Yayman, şöyle devam etti:

"Tam da bu noktada TikTok'un Ortadoğu, Kuzey Afrika, Türkiye Bölgesi Kamu Politikaları Yöneticisini Türkiye'ye çağırdık; 7 Aralık 2023'te Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) gelerek TikTok'taki çok büyük tartışmalara yol açan, milletimizin asla tasvip etmediği, sokakta çok büyük reaksiyona yol açan uygulamalar hakkında bize açıklamalarda bulunacak. Komisyon olarak sosyal ağların, kadınlara, çocuk istismarına yönelik, insan haklarına aykırı uygulamalarını asla kabul etmiyoruz. Dijital ağların müstehcenliği ticari boyuta taşımasına, zararlı içerik üretmesine, hiçbir normu tanımamasına, hiçbir ahlaki değeri benimsememesine sessiz kalamayız."

Yaptırım konusuna da değinen Yayman, "TikTok'a kınama cezası, bant daraltma cezası, reklam yasağı dahil olmak üzere cezalar verilebilir. Komisyon olarak böyle bir yetkimiz yok ama teklif etme gücümüz var. Bunları komisyonumuzda değerlendireceğiz." dedi.

Yayman, bireysel özgürlükler ne kadar önemliyse kamu düzeninin, ailenin, toplumun korunmasının da aynı ölçüde önemli olduğunu vurgulayarak, 7 Aralık'taki görüşmelerinin ardından Komisyon olarak bu konuda bir karar alacaklarını sözlerine ekledi.

TikTok Türkiye Sözcüsü Gelen: Dürüst ve açık diyaloğu memnuniyetle karşılıyoruz

TikTok Ortadoğu, Kuzey Afrika, Türkiye (MENAT) Bölgesi Kamu Politikaları Yöneticisi ve Türkiye Sözcüsü Emir Gelen de AA muhabirine TBMM Dijital Mecralar Komisyonu'nun 7 Aralık'taki davetini değerlendirdi.

Gelen, TBMM Dijital Mecralar Komisyonu'na sunum yapma davetinden dolayı çok mutlu olduklarını ifade ederek, "TikTok olarak, platform güvenliği konusunda aldığımız önlemler açısından şeffaf olmaktan dolayı gurur duyuyoruz." diye konuştu.

Her zaman yapılacak çok daha fazla iş bulunduğunun farkında olduklarını anlatan Gelen, "Tüm bu alanlarda dürüst ve açık diyaloğu memnuniyetle karşılıyoruz. Bir kez daha Meclis'te kendimizi ifade etme şansı elde ettiğimiz için çok memnunuz." ifadesini kullandı.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Uğur tekin 4 Aralık 2023 11:17

burada insanlar gereksiz ünlü olup çok lüzumsuz paralar kazanıyor çoğu kara para aklıyordur zaten

Leyla 4 Aralık 2023 11:15

çok iğrenç bir platform insana katkısı 0

Sonraki Haber Yükleniyor...