TİKA'dan Kırgız uzmanlara bankacılık eğitimi

/ Kaynak: AA
TİKA'dan Kırgız uzmanlara bankacılık eğitimi

GÜNDEM Haberleri  / AA

Kırgızistan Milli Bankası yönetici ve personeline insan kaynakları ve İslami bankacılık eğitimi verildi.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Kırgızistan Milli Bankası yönetici ve personellerine insan kaynakları ve İslami bankacılık konusunda eğitim verdi.
TİKA'dan yapılan açıklamada, Kırgızistan Milli Bankası uzmanlarına 2014 yılında başlatılan kapasite artırım programları kapsamında Ankara ve İstanbul'da eğitim verildiği belirtildi.
Program çerçevesinde insan kaynakları eğitimi Ankara'da Merkez Bankası, İslami Bankacılık konusundaki eğitim ise Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu uzman personeli tarafından verildi.
Kırgızistan'ın Türkiye'deki bankacılık sistemini yakından tanıması ve kendi sistemlerini revize edilmesine destek olmayı amaçlayan proje kapsamında Türkiye'ye gelen Kırgız yönetici ve çalışanlar, eğitimin oldukça yararlı olduğunu ifade ederek, kurumlar arası işbirliğinin önümüzdeki yıllarda da devam ettirilmesinin faydalı olacağını ifade etti.


GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...