THY'nin dev uçakları hazır

THY'nin dev uçakları hazır

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri, Irak'taki 100 bin Türk'e ikinci defa "Dönün" çağrısı yaptı. THY, ek sefer koydu

Türkiye, Irak'taki riskli bölgelerde yaşayan vatandaşlarını tahliye etmek için harekete geçti. Dışişleri Bakanlığı, yaklaşık 100 bin Türk'e ikinci defa "Dönün çağrısı" yaptı. Musul seferlerini 20 Haziran'a kadar iptal eden Türk Hava Yolları yolcu kapasitesi yüksek uçaklarını ve ek seferlerini Irak'tan ayrılmak isteyen Türkler için hazırladı. Bakanlığın çağrısından sonra Türk vatandaşları yurda dönmeye başladı. Çalık Holding'e bağlı GAP isimli inşaat şirketi ile Bağdat'taki bir Türk bankasının çalışanları İstanbul'a ilk gelen kafile oldu.
4 BAKANLA ZİRVE nbsp;
Bu çerçevede Dışişleri Bakanlığı'nda 4 bakanın katıldığı bir koordinasyon toplantısı yapıldı. Bakan Davutoğlu, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, "Irak'tan toplu tahliye düşüncesi içinde değiliz. Irak'la işbirliği projelerimiz devam edecek. Şu anda mahsur kalan 31 şoförümüzle konsolosluk genel müdürümüz her gün görüşüyor" dedi. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...