THY'den ücretsiz tahliye uçuşu açıklaması: 1 Mart'a kadar uzatıldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
THY'den ücretsiz tahliye uçuşu açıklaması: 1 Mart'a kadar uzatıldı
GÜNDEM Haberleri

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 ili doğrudan etkileyen depremlerin ardından afet bölgesinden ücretsiz tahliye uçuşları başlatan Türk Hava Yolları (THY), ücretsiz uçuşların 1 Mart'a kadar uzatıldığını açıkladı.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6'lık depremler sonrası binlerce bina yerle bir oldu, enkaz altında kalan çok sayıda vatandaş hayatını kaybetti. Ağır hasar alan binalarına girmek istemeyen ve başka kentlere gitmek için girişimde bulunan depremzedelere Türk Hava Yolları elini uzattı. Afette ağır hasar alan kentlerden düzenlenen ücretsiz tahliye uçuşlarının süresi 1 Mart'a kadar uzatıldı.

ÖNCELİK REZERVASYONU OLAN YOLCULARDA

Türk Hava Yolları'nın (THY) sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Adana, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Şanlıurfa çıkışlı tahliye uçuşlarımız 1 Mart 2023 tarihine kadar ücretsiz olarak devam edecektir" ifadesi yer aldı.

Açıklamada, rezervasyonu olan yolculara öncelik verileceği, boş yer kalması durumunda rezervasyonsuz yolcuların kabul edileceği kaydedildi ve şu ifadeler kullanıldı: "Tahliye sürecini kolaylaştırmak için havaalanına rezervasyon yaparak gelinmesi gerekir. Rezervasyonu olan yolculara öncelik verilecek olup boş yer kalması durumunda rezervasyonsuz yolcularımız da kabul edilecektir."

THY'den ücretsiz tahliye uçuşu açıklaması: 1 Mart'a kadar uzatıldı

3 BİN 32 UÇUŞ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Depremin ilk gününden bu yana bölgeye yaptığı uçuşlarla arama-kurtarma ekiplerini taşıyan THY, düzenlediği tahliye uçuşlarıyla 265 bin 754 vatandaşı taşıdı.

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Şimdiye kadar deprem ile ilgili bin 516 gidiş dönüş sefer (3 bin 32 uçuş) yaptık. 265 bin 754 vatandaşımızı tahliye ettik. 143 bin 740 kurtarma ekibi ve insani yardım personelini götürdük. 177 kargo seferi ile 10 bin 753 ton yardım malzemesini taşıdık" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...